Socialstyrelsen har lukket for udbetaling af satspuljemidler

Flere foreninger har ikke modtaget tilskud fra Socialstyrelsen i oktober.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foreninger, der hjælper udsatte grupper som hjemløse og anbragte børn, kan i øjeblikket ikke få del i de penge, de har fået tilsagn om i Socialstyrelsen. 

Det bekræfter styrelsen over for TV 2. 

- Vi har desværre set os nødsaget til at lukke det tilskudsadministrative system. Vi er fuldt opmærksomme på de udfordringer, det giver for tilskudsmodtagerne, og arbejder for at kunne åbne systemet (eller dele heraf) så hurtigt som muligt, skriver Socialstyrelsen i en mail til TV 2. 

SÅDAN SKAL PENGENE I SATSPULJEN FORDELES

Flere foreninger er ramt

Socialstyrelsen har ikke ønsket at oplyse, hvor mange foreninger der er ramt af lukningen. 

TV 2 har dog talt med flere foreninger, der bekræfter, at de ikke har modtaget tilskud i oktober. 

Blandt dem er LivaRehab, der hjælper prostituerede kvinder. 

- Vi har ikke modtaget penge fra dem i hele oktober, og Socialstyrelsen betaler jo hvert månedligt beløb i rater, siger Flora Ghosh, som er direktør i LivaRehab. 

Flora Ghosh fortæller videre, at LivaRehab ikke er blevet varslet om pengestoppet.

Derfor har hun henvendt sig til Socialstyrelsen og spurgt, hvornår organisationen kan forvente at modtage de penge, de har fået tilsagn om.

Men det kan styrelsen endnu ikke oplyse, lyder svaret.

Lukning kan få store konsekvenser

Ventilen, der har fokus på at nedbringe ensomheden blandt unge, har heller ikke modtaget sit månedlige tilskud fra Socialstyrelsen. 

Går der for lang tid, inden de modtager pengene, kan det få store konsekvenser for hele organisationen, siger Rillo Snerup Rud, sekreteriatsleder i Ventilen: 

- Så skal vi sætte os ned og se på puslespillet, og det vil kræve mange ressourcer, som så vil gå fra noget andet. Det er jo ligesom med almindelige lønudbetalinger. Hvis man ikke får sin løn til tiden, er der ting, man skal lægge om, for at kunne betale regninger. Især, når man ikke er blevet varslet, siger hun. 

TV 2 har spurgt Socialstyrelsen, om lukningen af systemet skyldes svindelsagen. Her er den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen mistænkt for at have udnyttet sin stilling i Socialstyrelsen og svindlet sig til 111 millioner kroner af netop satspuljemidlerne.

Men Socialstyrelsen er ikke vendt tilbage med svar på det.