Rasmus Nordqvist stopper som politisk ordfører

Rasmus Nordqvist, valgt i Sjællands Storkreds, tabte lørdag til Josephine Fock i kampen om formandsposten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdateres...

Ordførerens beslutning kommer oven på lørdagens nederlag i kampen som politisk leder i Alternativet, der gik til det tidligere folketingsmedlem for Alternativet, Josephine Fock.

- Det er en stor skuffelse. Jeg har lagt et meget, meget tydeligt projekt frem for medlemmerne, og man har så meget tydeligt valgt noget andet - nogle andre retninger - og det er selvfølgelig en klar skuffelse, lød det fra Rasmus Nordqvist få minutter efter nederlaget blev offentliggjort.

Rasmus Nordqvist røg ud i anden afstemningsrunde, mens Josephine Fock vandt tredje runde med 936 stemmer mod Theresa Scavenius’ 668 stemmer. Dermed overtager Fock formandsposten fra den tidligere leder for Alternativet gennem seks år, Uffe Elbæk.

Valget betyder, at partiets politiske leder ikke kommer til at sidde i Folketinget.

I modsætning til Uffe Elbæk vil Josephine Fock ikke gå efter statsministerposten. Selvom hun ønsker at bevare den grønne blok, som Alternativet er eneste medlem af, så åbner hun op for et øget samarbejde med den nuværende regering.

Tilbage i 2013 var Josephine Fock med til at skifte Alternativet. Ved partiets første folketingsvalget i 2015 strøg de direkte i Folketinget, hvor de blev det sjette største parti med ni mandater.

Talsperson i partiet trækker sig også

Leila Stockmarr trækker sig fra hovedbestyrelsen i Alternativet, som hun hidtil har været talsmand for.

- Vil give pladsen til en, som bedre kan se sig i det nye kapitel. Jeg er stadig glødende Å-medlem og tror helt og holdent på behovet for et alternativ i dansk politik, skriver Leila Stockmarr på Twitter.

Leila Stockmarr har haft en fremtrædende rolle i partiet. Fra 2015 til 2017 var hun rådgiver i Alternativet, og fra januar 2018 til september 2018 var hun ansat som politisk chef hos partiet.