Pæn tirsdag trods glatte veje

Mange steder i landet kan man tirsdag få solskin i perioder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens mange danskere gnider søvnen ud af øjnene her til morgen, er det et ganske forskelligartet vejr, man kan kigge ud på henover landet.

Over den sydlige halvdel af Jylland falder der tirsdag morgen let sne, mens man står op til en næsten skyfri morgen himmel over Sjælland. Længere mod øst på Bornholm er det tørvejr, men overskyet.

Sne og glatte veje

Det lette snevejr over de sydvestlige egne er den samme svage frontzone, som tirsdag gav sne til dele af Himmerland, men som i nattens løb gik i stå over Sjælland, og nu er begyndt at 'bakke' mod vest igen - hvor sneen oprindelig kom fra.

Det skyldes, at vinden i nattens løb er drejet til øst, hvor vi i den næste lange periode skal hente vores vejr fra. 

Vejrsituationen tirsdag klokken 13.00.
Vejrsituationen tirsdag klokken 13.00.
Foto: TV 2 Vejret

I første omgang skal man dog være påpasselig i trafikken her til morgen, hvor der navnlig i Jylland kan være sneglatte veje, mens der også i resten af landet stedvis kan være både rim- og isglatte veje.

Solskin - især mod øst

Det er relativt tør luft, der finder vej frem mod Danmark fra øst, og det gør også, at der mange steder - især mod øst - kommer perioder med god plads til Solen, mens perioderne med skyer formentlig vil dominere billedet længst mod vest.

Til gengæld går resterne af snevejret over Jylland efterhånden i sig selv, så der venter en tør eftermiddag.

Temperaturerne tirsdag vil de fleste steder ligge på to til tre graders varme, og vinden bliver svag til jævn fra øst.