Omskifteligt påskevejr – fra forår til vinter på få dage

Påskelørdag byder på sol og 18 grader, men der kan måske også komme snebyger i det østlige Danmark i påskedagene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da påskeugen begyndte, var vejret fantastisk. Solskin til alle og i Sønderjylland målte man 21,2 grader mandag eftermiddag.

Men helt så prangende vejr får vi ikke hele påsken. Natten mellem første og anden påskedag vil en kraftig koldfront løbe ned gennem Danmark – måske med snebyger i kølvandet.

Få overblikket over vejret i påskedagene her:

Solrig, men kølig skærtorsdag

En koldfront er ved at passere, og selvom eftermiddagen bliver solrig, er vejret markant anderledes end onsdag. Der kom vi over 18 grader, men torsdag eftermiddag må vi nøjes med temperaturer omkring 10 grader, samtidig med at det er noget mere blæsende.

Prognose skærtorsdag klokken 15. Solrigt, 8 til 12 grader og jævn til hård nordvestenvind.
Prognose skærtorsdag klokken 15. Solrigt, 8 til 12 grader og jævn til hård nordvestenvind. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Langfredag med sol og tørvejr

Langfredag vil vi igen få temperaturer omkring 10 grader, men der vil i perioder være flere skyer på himlen. Luften kommer fortsat fra nordvest, som er et koldt hjørne. Derfor føles vejret heller ikke særlig forårsagtigt, når skyer reducerer solstrålernes varme.

Prognose langfredag klokken 15. Nogen sol, let til frisk nordvestenvind og 8 til 11 grader. 
Prognose langfredag klokken 15. Nogen sol, let til frisk nordvestenvind og 8 til 11 grader.  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Påskelørdag med forår i øst og efterår i vest

Påskelørdag vil et lavtryk nærme sig Danmark fra vest. Det betyder, at der til tider kommer regn i den nordlige og vestlige del af Danmark med temperaturer under 10 grader.

I syd og øst kan man vente op til 13 grader, og det bliver mest tørt. Fra sen eftermiddag eller aften kan der dog også komme lidt regn i syd og øst.

Prognose påskelørdag klokken 15. Endnu sol i øst, men skyer og regn i vest.
Prognose påskelørdag klokken 15. Endnu sol i øst, men skyer og regn i vest. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Påskedag med stedvise byger og op til 18 grader

Påskedag vil vejret veksle med både solskin og skyer til alle. Der vil stedvis komme nogle byger, og det bliver koldest i de vestlige egne.

I syd og øst vil temperaturen nå op mellem 14 og 18 grader, og med nogen sol føles det meget forårsagtigt.

Prognose af temperatur søndag klokken 15. 
Prognose af temperatur søndag klokken 15.  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Vinterlig anden påskedag

Det ændrer sig fuldstændigt anden påskedag. En koldfront vil natten til mandag løbe ned gennem Danmark fra nord.

Det kommer til at smage af vinter. Frisk vind til kuling fra nord trækker meget kold luft ned over Danmark. Termometrene vil toppe mellem seks og ni grader, men i forbindelse med en byge vil temperaturen falde flere grader.

Der er derfor risiko for lokale slud- eller snebyger i de østlige egne af landet. Langt de fleste vil dog få en dag med meget sol - især i Jylland.

Prognose anden påskedag klokken 15. En koldfront har passeret Danmark fra syd. Kold, tør og solrig luft løber ned over Danmark fra nord. Især på Bornholm er der risiko for slud- eller snebyger. 
Prognose anden påskedag klokken 15. En koldfront har passeret Danmark fra syd. Kold, tør og solrig luft løber ned over Danmark fra nord. Især på Bornholm er der risiko for slud- eller snebyger.  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

På grund af den kraftige nordenvind vil det være en god ide med hue, handsker og halstørklæde, når man skal udendørs. Kombinationen af vind og temperatur betyder, at kuldeindekset vil placere sig omkring frysepunktet.

Femdøgnsskema for påsken 2020.
Femdøgnsskema for påsken 2020. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Denne årstid er kendt for at være meget omskiftelig med store temperaturforskelle mellem nat og dag. Som det fremgår af femdøgnsskemaet er der flere morgener med frost.