¨

Nye prognoser: Her får man sommervejr og tordenbyger

Lummervarm luft fra det kontinentale Europa bringer tordenbyger med sig. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Fredag bevæger varm og fugtig luft sig op over landet, og med lidt held kan vi få en tiltrængt sommerdag. Men det har sin pris.

I samarbejde med tv2.dk

Det smukke men noget kølige sommervejr, vi har haft i de seneste dage, afløses fredag af lummervarm luft nede fra det kontinentale Europa. Med sig bringer varmen flere skyer, tordenbyger og måske endda en sommerdag. 

Allerede i løbet af natten kommer der flere skyer ind over landet fra vest. Efterhånden vil der også komme regn af og til - først i Jylland og sidenhen også længere østpå.

Fra morgenstunden vil der flere steder i landet kunne opstå byger.

Opklaring giver sommerdag

Er vi så heldige, at solen får lov til at kigge frem, kan vi få vores ottende sommerdag i år - og den første i juli. Mulighederne er bestemt til stede, da luften over landet i morgen vil være særdeles lun.

Sådan her bliver vejret i dag, fredag. Foto: TV 2 Vejret

Chancerne for en sommerdag er størst i det sydlige Jylland - men kommer det kommer an på præcist hvor solen kommer til at skinne. En meteorologisk sommerdag er, når temperaturen kommer over 25 grader på en officiel målestation.

Kraftige tordenbyger ud på eftermiddagen

Den mulige sommerdag har dog en pris, da solopvarmingen vil øge potentialet til at danne tordenbyger i en i forvejen ustadig luft.

TV 2 VEJRET følger naturligvis udviklingen tæt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App