Langvarig strid førte til 39-årig familiefars død ved McDonald's

Den 39-årige, der blev kørt over og døde, er tidligere højtstående medlem af en politisk organisation i Tyrkiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en langvarig strid mellem to personer, der førte til den påkørsel i Holbæk, som i torsdags kostede en 39-årig far til to livet.

To mænd på 26 og 27 år er fængslet i sagen, sigtet for grov vold med døden til følge efter påkørslen af den 39-årige på en Circle K-tank i Holbæk.

Den dræbte havde nogle timer forinden mødt de to mænd på McDonald's i Holbæk, og parterne aftalte her at mødes på Circle K-tanken senere på aftenen for at tale om tingene.

De to anholdte er tidligere straffet for blandt andet voldskriminalitet og har bandetilknytning. 

Tidligere medlem af tyrkisk politisk organisation

- Der var i forvejen et uvenskab mellem den nu dræbte og den ene af de sigtede, siger politikommissær Kim Løvkvist, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han vil dog ikke oplyse, hvem af de to nu fængslede mænd, den 39-årige var uvenner med.

Den 39-årige er et tidligere højtstående medlem af en tyrkisk politisk organisation, men selv om Midt- og Vestsjællands Politi ikke udelukker, at der kan ligge et politisk motiv bag striden, understreger man, at det blot indgår som et af mange mulige motiver til striden.

-  Vi efterforsker bredt, og vi ved ikke, hvad striden bunder i, siger Kim Løvkvist.

Der har i mange år været en væbnet konflikt mellem Tyrkiet og den kurdiske organisation PKK. De to fængslede mænd har irakisk baggrund, men politiet ved ikke, om de også har kurdisk baggrund. 

Afdøde havde ledsagere med

Til det skæbnesvangre møde på Circle K-tanken havde den 39-årige familiefar taget nogle bekendte med. 

Ifølge de to sigtedes forklaring ved et grundlovsforhør var hans ledsagere iført hættetrøjer.

- Det er korrekt, at han blev ledsaget af nogle bekendte. Vi ved endnu ikke, hvilken kreds de tilhører, siger Kim Løvkvist.

På Circle K-tanken fortsatte stridighederne, og det endte med, at de to nu sigtede påkørte den 39-årige, der senere døde på sygehuset af sine kvæstelser.

Efter påkørslen kørte de to mænd væk, men senere meldte de sig selv til politiet.