Kundbypigen idømt 20 dages fængsel for forsøg på bestikkelse

Den 19-årige kvinde forsøgte at bestikke en fængselsfunktionær i Herstedvester Fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nu 19-årige Natascha Colding-Olsen, der også er kendt som Kundbypigen, er onsdag blevet idømt 20 dages fængsel ved Retten i Glostrup for at forsøge at bestikke en fængselsfunktionær i Herstedvester Fængsel.

Det oplyser Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Natascha Colding-Olsen afsoner i forvejen en dom for forsøg på terror.

Tidligere dømt for terror

16. maj 2017 blev den dengang 17-årige pige fra Kundby på Vestsjælland kendt skyldig i anklager om at planlægge bombeangreb mod to skoler, og to dage efter idømte Retten i Holbæk hende seks års fængsel.

Pigen fra Kundby var kun 15 år, da hun efter en lynradikalisering planlagde to bombeangreb i 2016 på sin tidligere skole i Fårevejle og den jødiske Carolineskole i København.

Hendes sag blev efterfølgende afprøvet i november samme år ved Østre Landsret.

Undgik forvaring

Her kendte Landsretten 24. november den 17-årige pige skyldig i forsøg på terror - ligesom byrettens afgørelse. Østre Landsret valgte dog 27. november 2017 at øge straffen til Kundby-pigen, så hun fik fængsel i otte år.

Endnu en dom føjet til Kundbypigens liste

Dermed afviste dommere og nævninge at rette sig efter en anbefaling fra Retslægerådet, hvor eksperter mente, at pigen var så farlig, at hun burde idømmes forvaring - det vil sige indespærring på ubestemt tid.

I december 2017 blev der sat endeligt punktum i sagen, da anklagemyndigheden valgte ikke at forsøge at få prøvet sagen ved Højesteret.

Begrundelsen lød, at sagen ikke rejste så principielle spørgsmål, at den også skulle tages videre til sidste instans af retssystemet.