¨

Her falder sneen torsdag - og den bliver liggende

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Torsdagen begynder med stedvis regn og slud, men koldere luft med snebyger venter senere på dagen

I samarbejde med tv2.dk

Torsdag eftermiddag og aften er der snebyger på vej. Det er sikkert og vist. 

Men præcis hvor sneen falder - og hvor meget - er fortsat meget usikkert. Nogle bliver snydt, mens andre formentlig får mere end nedenstående prognose viser. 

Prognose af snefald i løbet af torsdag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Beregningen her indikerer, at snebygerne både kan falde i Nordjylland, Sydjylland, Fyn og Sjælland, men man skal ikke blive overrasket, hvis der også falder snebyger andre steder.

Årsagen til usikkerheden er, at sneen falder som byger på bagsiden af en front - og at der desuden er mulighed for dannelse af et lille nyt lavtryk over eller omkring Danmark. Hvis det sidste sker, kan der lokalt komme noget mere sne end ovenstående prognose for snemængder viser.

Prognose torsdag morgen Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Regn og slud fra morgenstunden

Torsdagen begynder dog ikke særlig vinterlig. En front med regn og slud åbner dagen i de sydlige og østlige egne af landet. Ved middagstid vil man måle temperaturer mellem 1 og 4 grader. I Nordjylland er der bedst mulighed for nogle tidlige snebyger, da kulden ankommer fra nord.

Prognose af temperatur torsdag middag Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Torsdag eftermiddag falder temperauren, og når aftensmaden indtages, vil det være med frostvejr i stort set hele Jylland. Også i de østlige egne nærmer vi os frysepunktet. Alle byger vil torsdag aften falde som sne. Det vil medvirke til, at fredag morgen bliver lysere end længe set.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App