Elever på Herluftsholm udsat for trusler - elev væltet på cyklen

I en tiårig periode har politiet registreret ti forhold omhandlende vold, voldtægt eller blufærdighedskrænkelser på Herlufsholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden TV 2s dokumentar om kostskolen Herlufsholm har politiet frem til den 18. maj modtaget 36 henvendelser.

Det skriver Justitsministeriet på baggrund af Rigspolitiet i et folketingssvar. Der er på nuværende tidspunkt oprettet 25 anmeldelser på baggrund af de 36 henvendelser.

- 23 af anmeldelserne er indgivet af Herlufsholm Kostskole, som i forlængelse af dokumentaren har anmeldt sig udsat for trusler på livet, fremgår det i svaret til Folketinget.

20181204-153649-1-6496x4331ma
Læs også
Tidligere Herlufsholm-rektor retter hård kritik mod bestyrelse
20181204-153649-1-6496x4331ma
Læs også
Tidligere Herlufsholm-rektor retter hård kritik mod bestyrelse

De øvrige to anmeldelser handler om forhold, som minder om episoder i dokumentaren, oplyser Rigspolitiet i svaret til Folketinget.

Om de 23 sager fra Herlufsholm alle omhandler trusler står ikke klart. TV 2 har spurgt Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, hvad sagerne drejer sig om. Men han vil på nuværende tidspunkt ikke uddybe.

Elever er blevet væltet og spyttet på

Til TV 2 kan direktør for Herlufsholm kostskole, Tim Petersen, fortælle, at skolen har indgivet 25 anmeldelser og ikke 23, som Justitsministeriet oplyser.

quote Vi har haft 6. klasse-elever, som er blevet væltet på cyklen. Der er blevet spyttet og kastet sten efter dem

Tim Petersen, direktør på Herlufsholm Skole

Anmeldelserne drejer sig alle om døds- og voldtrusler, som medarbejdere og elever på skolen har modtaget på de sociale medier, fortæller Tim Petersen.

Direktøren fortæller yderligere, at der var en meget trykket stemning på skolen i dagene efter, at TV 2-dokumentaren blev sendt. Særligt gik det udover dagseleverne, som i højere grad færdes udenfor skolen.

- Vi har haft 6. klasse-elever, som er blevet væltet på cyklen. Der er blevet spyttet og kastet sten efter dem, siger Tim Petersen og tilføjer, at stemningen er normal igen, men at han er overrasket over, at voksne mennesker kan finde på det.

Skolen har dog ikke valgt at anmelde de ovenstående hændelser, da de ifølge direktøren kun har valgt at anmelde den chikane, de følte var mest alvorlig.

Herlufsholm
Læs også
Jurister undersøger om 457 år gammel vedtægt kan få betydning for Herlufsholmformand
Herlufsholm
Læs også
Jurister undersøger om 457 år gammel vedtægt kan få betydning for Herlufsholmformand

Angående de to sidste anmeldelser – som ifølge Rigspolitiet handler om forhold lignende dem, man så i dokumentaren – ved Tim Petersen ikke, hvad de drejer sig om. Og han henviser til politiet.

Fire anmeldelser om voldtægt

Fra 1. januar 2012 til 17. maj 2022 har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi registreret ti forhold omhandlende vold, voldtægt eller blufærdighedskrænkelser begået på skolen Herlufsholm. Det oplyser Justitsministeriet i et andet svar.

Der er registreret fem sager om vold, og fire af dem er oprettet som anmeldelser. Yderligere er der rejst tiltale for vold i en af sagerne.

Derudover har politikredsen registreret fire anmeldelser om voldtægt i den tiårige periode.

I tre af anmeldelserne om voldtægt er der ikke rejst tiltale. Men ifølge svaret er der faldet dom i den sidste, som efterfølgende er anket.

Tilbage i april blev en 16-årig dreng dømt skyldig i netop en sag om voldtægt. Her blev han idømt seks måneders ubetinget fængsel og en erstatning til den forurettede i sagen.

Drengen har efterfølgende anket dommen til Østre Landsret.Nyhedsoverblik