Brandvarm lørdag - her kan temperaturen nå over 30 grader

Lørdag bliver endnu varmere end de foregående dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er strandtasken ikke allerede pakket, kan man med fordel gøre det i dag.

Lørdag bliver endnu en meget varm sommerdag, hvor solen vil skinne fra en stort set skyfri himmel, mens vindforholdene generelt bliver rolige i det meste af landet.

Som tilfældet har været det de foregående dage, er dagen startet med ret beherskede temperaturer, der flere steder ligger mellem 10 og 14 grader. Det er dog markant lunere ved kysterne, hvor nattemperaturerne har været nede mellem 16 og 19 grader.

Læs også
Støvdjævel set nær Høng: - Det var flot
Læs også
Støvdjævel set nær Høng: - Det var flot

Solen er nu kommet på himlen, og den vil hastigt sende temperaturen i vejret.

Op til 31 grader i eftermiddag

Allerede i formiddagstimerne kan man mange steder opleve over 25 grader, men temperaturstigningen stopper ikke her.

Det er først ud på eftermiddagen, at de højeste temperaturer forventes, hvor termometrene flere steder i landet kan vise 30-31 grader, når det er varmest. Helt lokalt kan temperaturen måske nærme sig 32 grader.

Det bliver en særdeles varm lørdag, hvor man mange steder kan få 30-31 grader i eftermiddag. Lokalt måske endnu varmere.
Det bliver en særdeles varm lørdag, hvor man mange steder kan få 30-31 grader i eftermiddag. Lokalt måske endnu varmere. Foto: TV 2 VEJRET

Lørdagens højeste temperaturer vil være at finde i et strøg fra Sydvestjylland til Midtjylland, og i Nordvestsjælland og måske i hovedstadsområdet.

Hvis varmen bliver lige lidt for meget af det gode, er der hjælp at hente, hvis man sætter kurs mod stranden. Langs kysterne vil temperaturerne nå op mellem 20 og 25 grader.

Til at starte med vil det være stort set vindstille, men i dagens løb vil man langs kysterne opleve, at vinden frisker lidt op. Det er fænomenet søbrise, der skyldes den uens opvarmning af land og hav.

Super-sommervejret fortsætter også søndag med 30 grader og sol, men der er risiko for enkelte byger i dagens løb.