Tour de France-trofæ er landet i Korsør

Til sommer kommer verdens bedste cykelryttere til at køre gennem landsdelen. Onsdag kom det synlige bevis til Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag var en festdag i Slagelse Kommune. Her modtag de nemlig det synlige bevis på, at verdens største cykelløb løber igennem kommunen til sommer.

- Det er jo helt gigantisk. Jeg tror ikke, at man kan forestille sig, hvor stort det er at få Tour de France igennem. Tænk, når vinderen står i Paris, så har han kørt igennem vores kommune for at kunne vinde løbet, lyder det fra Slagelses borgmester, Knud Vincents (V).

Trofæet har allerede været rundt langs ruten på Fyn og i Jylland, og nu er den altså endt i Korsør, hvorfra den skal videre langs den officielle Tour de France-rute.

quote Som kommune er det jo branding

Knud Vincents (V), borgmester, Slagelse

- Trofæet bliver transporteret ind på Solens plads i Korsør i dag og bliver udstillet i nogle timer. I morgen afleverer vi det i Kalundborg op langs kysten, fortæller borgmesteren.

Slagelse Kommune modtog trofæet ved Storebæltsbroen i Korsør. Herfra blev det transporteret på en gul ladcykel til centrum af Korsør til Solens Plads.

Her var blandt andet den lokale cykelklub med til at fejre markeringen.

- Det er da fantastisk at være med til at gøre sådan en dag til en begivenhed. Det er sjovt at være med og følge trofæet, lyder det fra Allan Gravesen, der er formand for Korsør Cykel Club Motion.

Trofæet kunne i dag ses på Solens Plads i Korsør.
Trofæet kunne i dag ses på Solens Plads i Korsør. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST
Det er så stort, og det er nok meget større, end vi lige nu tror, lyder det fra Allan Gravesen, der er formand i Korsør Cykel Club Motion.
Det er så stort, og det er nok meget større, end vi lige nu tror, lyder det fra Allan Gravesen, der er formand i Korsør Cykel Club Motion. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Står klar langs ruten

Tour de France bliver skudt i gang den 1. juli 2022. Her skal rytterne ud på en 13 kilometer lang enkeltstart i København.

Den 2. juli kører rytterne ind i vores sendeområde.

Den 202 kilometer lange etape begynder i Roskilde. Herefter skal de igennem Holbæk og Kalundborg, inden de kan køre gennem Slagelse Kommune og mod det Fynske.

Cykelklubben glæder sig til at skulle dele landeveje med nogle af verdens allerbedste på to hjul.

- Det er så stort, og det er nok meget større, end vi lige nu tror, siger Allan Gravesen.

- Vi skal prøve at stå så tæt på ruten, som vi overhovedet kan. Vi skal have et stort banner, hvor der står "Korsør Cykel Club Motion på."

Den nyudklækkede borgmester Knud Vincents glæder sig også til, at han skal vise sin kommune frem til hele cykel-verdenen denne sommer.

- Som kommune er det jo branding, at vi er så heldige, at løbet kommer igennem her, siger han.

- Jeg er helt sikker på, at det vil smitte af i fremtiden, at Tour de France har været igennem Slagelse Kommune.

I alt kommer tre af dette års tour-etaper til ligge i Danmark.  

Flere valgte at cykle med trofæet på den gule ladcykel til Solens Plads i Korsør.
Flere valgte at cykle med trofæet på den gule ladcykel til Solens Plads i Korsør. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST