Sygehussag: Pårørende taler ud efter dødsfald

I BT fortæller pårørende om deres afdøde familiemedlemmer i sagen om sygeplejersken, der er sigtet for at have dræbt tre patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere pårørende taler nu ud efter den opsigtsvækkende sygehussag, hvor en sygeplejerske bl.a. er sigtet for at have taget livet af tre patienter, mens hun var på arbejde på Nykøbing Falster Sygehus.

De tre drab og et drabsforsøg skal have fundet sted på en nattevagt på sygehuset fra lørdag den 28. februar til søndag den 1. marts, hvor både 66-årige Viggo Petersen og 86-årige Svend Aage Petersen var indlagt. Det skriver BT.

”Det giver ikke rigtig nogen mening”

Den 66-årige Viggo Petersen, som led af blærekræft, kom til sygehuset omkring klokken 15 den 28. februar, efter en længere periode med strålebehandlinger. Fem og en halv time efter indlæggelsen fik hans kæreste igennem 27 år, Tina Hansen, meddelelsen om, at han var sovet ind.

- Det giver ikke rigtig nogen mening, for han var livet op hen under aftenen, efter at han var blevet indlagt. Han havde det selvfølgeligt dårligt, men det var ikke noget, der virkede livstruende, siger Tina Hansen til avisen og fortsætter:

- Han var en dejlig mand, og han elskede livet. Han havde det godt, og han elskede sine børn.  

Nåede kun at være indlagt i to timer

Også 86-årige Svend Aage Petersen er, ifølge avisen, et af de formodede ofre i sagen. Den 28. februar blev han indlagt på Nykøbing Falster Sygehus med vejrtrækningsproblemer, fordi han havde kol – og ikke lang tid efter mistede han livet. Hans kone, 85-årige Doris Petersen, har svært ved at finde ud af, hvad hun skal tro.

- Vi ved jo ikke, hvad sygeplejersken har gjort eller ikke gjort, før hun er dømt. Men jeg har talt med politiet, og de har en mistanke om, at Svend Aage er indblandet i sagen, siger hun og påpeger, at hun indtil videre vil opfatte dødsfaldet som en naturlig konsekvens af hans sygdom.

- I hvert fald indtil andet er bevist. Han nåede kun at være indlagt i to timer, før jeg fik en opringning om, at han var sovet stille ind, siger hun til BT.

Den 30-årige sygeplejerske blev anholdt af politiet søndag den 1. marts. Mandag den 2. marts blev hun fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 24. marts. Kvinden kærede sin varetægtsfængsling på stedet og nægter sig fortsat skyldig i sagen.