¨

Kendt ekspert skal så tvivl om beviser i sygeplejerskesagen

00:51

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen fortæller her, hvorfor han har indkaldt misbrugseksperten Henrik Rindom som nyt vidne i sagen.

Det er her ved Retten i Nykøbing Falster, at Østre Landsret skal beslutte, om den 32-årige sygeplejerske skal dømmes på ny eller frifindes for anklagerne om drab og drabsforsøg. Foto: TV ØST

1 af 2

Misbrugsekspert Henrik Rindom skal bistå forsvaret til at gennemgå det tekniske bevismateriale i forsøget på at få sygeplejersken frikendt.

Tirsdag slår Østre Landsret dørene op til den første retsdag i ankesagen mod den nu 32-årige sygeplejerske, der i juni 2016 blev idømt livsvarigt fængsel for at have slået tre patienter på Nykøbing F. Sygehus ihjel og forsøgte at dræbe en fjerde.

Sygeplejersken nægter sig skyldig, og den påstand skal hendes nye forsvarer, Michael Juul Eriksen forsøge at bakke op. Det vil han blandt andet gøre ved at indkalde vidner, som ikke var i spil under den oprindelige retssag i byretten.

Et af de vidner er den kendte misbrugsekspert Henrik Rindom, som har hjulpet forsvareren med at undersøge nogle tekniske beviser nærmere.

- Han har fungeret som sagkyndig bistand for mig og er ved at se materialet igennem nu. Så ham agter jeg at bede om at få afhørt som vidne i sagen, siger Michael Juul Eriksen til TV ØST.

Gennemgår tekniske beviser grundigt

Der er nemlig nogle ting, som ifølge forsvareren ikke blev undersøgt grundigt nok under sagen i byretten.

- Der er nogle ting, der blev sporadisk nævnt i byretten, og hvor der ikke er enighed mellem nogle af de eksperter, der blev hørt. Det synes jeg fortjener en dybere gennemgang i landsretten, siger forsvareren og tilføjer:

- Så der er en del aspekter omkring de tekniske, som vil blive belyst noget grundigere end i byretten.

Begge parter, både anklager og forsvarer, vil indkalde yderligere nye vidner i sagen, men det er ikke offentliggjort, hvem der ellers er tale om.

På ankesagens første dag skal senioranklager ved Statsadvokaten, Karen Vistisen, fremlægge sagen for nævningeting og juridiske dommere. Også forsvaret vil have mulighed for at kommentarer.

Der er afsat i alt 38 retsdage til sagen, som skal føres forfra og helt fra bunden. De første tre dage falder i denne uge, hvorefter der vil to 14 dage, før retten samles igen. 

Overblik

Ankesagen om drabsdømt sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus- Dag 1

Livedækning afsluttet31. jan 2017 16:45

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App