Forældre til drabstiltalt sygeplejerske frustrerede over ny sigtelse

En 31-årig drabstiltalt sygeplejerskes forældre er frustrerede over, at deres datter tirsdag blev præsenteret for en ny sigtelse om drabsforsøg. De kalder det en tilsværtning at gå ud med den slags, før sagen er efterforsket til bunds.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag kom det frem, at en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster sygehus nu bliver sigtet for endnu et drabsforsøg. Hun er i forvejen tiltalt for tre drab og et drabsforsøg, og nu er der altså tilføjet endnu en sigtelse. Sygeplejersken var tirsdag mødt op i Retten i Nykøbing Falster, hvor en dommer skulle tage stilling til, om hendes varetægtsfængsling skulle forlænges, og hendes forældre så frustrerede til, mens de nye anklager blev læst højt.

- Jeg tænker, at det er en form for tilsværtning af vores datter igen. Der er ikke nogen beviser. Det er gætterier, og man er ikke færdig med at efterforske, siger faren til den tiltalte sygeplejerske til TV ØST.

Den nye sigtelse drejer sig om en 86-årig mand, hvis familie henvendte sig til politiet, da sagen om sygeplejersken kom frem. De undrede sig over, at han havde fået noget beroligende medicin, mens han var indlagt på hospitalet - medicin som ikke stod opført i hans journal.

Ikke unormalt at give den medicin

Det er så blevet undersøgt - blandt andet ud fra mandens hår, og det viser sig, at han altså har fået noget beroligende medicin, og derfor har man sigtet sygeplejersken. Politiet har en mistanke om, at hun har villet dræbe ham, selv om manden tilsyneladende ikke var i livsfare, og selv om læger til politiet har forklaret, at de ikke ser noget usædvanligt i, at han har fået medicinen.

En læge har sågar sagt, at det ikke er altid, de får noteret ned, hvad de giver patienterne, hvis de har meget travlt, så det kan godt forekomme, at manden har fået den her medicin, som er blevet ordineret af en læge, men at det bare ikke er blevet skrevet ned.

En tilsværtning af vores datter

Det er blandt andet sådan nogle ting, som frustrerer familien, fordi det skaber nogle overskrifter, mener de.

- Hvorfor skal det her frem, før de har efterforsket det til ende? Hvad kan de bruge det til, hvis de er nødt til at frafalde det igen, fordi det viser sig, at der ikke er noget i det? Hvorfor gør man det ikke færdigt, inden man kommer ud med det, siger sygeplejerskens mor.

- Man har ikke noget. Der er læger, der siger, at det er foregået normalt, at man giver den medicin, der er fundet, så jeg kan ikke se andet, end at det er ren tilsværtning af vores datter, supplerer hendes far.

Men hvorfor skulle man gøre det?

- Jeg tror, at de har en dårlig sag, så jeg tror, man gør det for at skabe et dårligt billede af hende.

Ved dagens retsmøde besluttede en dommer at varetægtsfængsle sygeplejersken, indtil retssagen mod hende slutteri  slutningen af juni. Kvinden har hidtil nægtet sig skyldig i anklagerne.