Dropper fjerde drabssigtelse mod sygeplejerske: Ingen beviser

Den 31-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus er fredag blevet tiltalt for ni forhold, herunder tre drab og et drabsforsøg. Sygeplejersken bliver til gengæld ikke sigtet for drabet på den 86-årige Svend Aage Petersen.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er netop rejst i sagen mod den 31-årige sygeplejerske, der har siddet varetægtsfængslet siden marts sidste år. Sygeplejersken er tidligere blevet beskyldt for at skulle have dræbt fire personer og for et enkelt drabsforsøg, men nu går hun altså fri af tiltale på ét af de formodede drab.

Det drejer sig om det tidligere påståede offer Svend Aage Petersen, der døde to timer efter sin indlæggelse på Nykøbing Falster Sygehus den 28. februar. Han var 86 år og KOL-patient, og obduktionserklæringen viser, at en lungebetændelse sandsynligvis skulle have forårsaget hans død.

Alligevel mente anklagemyndigheden, at der var tale om drab, fordi patientens hustru og svigerdatter forklarede, at en sygeplejerske kort efter hans død havde fortalt, at ”hun havde givet ham noget, han ikke kunne tåle”. Anklageren mente, at der var tale om den 31-årige sygeplejerske.

Den anklage er nu faldet, fordi der ikke er nok beviser.

- Retten har ikke fundet belæg for den anklage, da man ikke har fundet medicin i ham, som ikke var ordineret, fortæller sagens anklager Michael Boolsen.  

Sygeplejersken er til gengæld tiltalt for drabet på Annelise Poulsen og Viggo Holm Petersen, der begge døde på sygehuset den 28. februar.

Anklageskriftet lægger sig op af sigtelserne

Anklager Michael Boolsen mener ikke, at der er noget overraskende i tiltalen mod sygeplejersken.

- Tiltalen viser, at Statsadvokatens anklageskrift er i overensstemmelse med det grundlag, der har været for varetægtsfængslingen.

Retssagen ventes at begynde 11. marts, og der er afsat 30 dage til sagen. Det er ifølge anklager Michael Boolsen et langt forløb.  

- Det er da pænt lang tid, men det er baseret på mit skøn, fortæller han.