Anklager peger på drabsmotiv i sygeplejerskes personlighed

Hun "scorer usædvanligt højt på utroværdighedsskalaen", står der om sygeplejerske i retspsykiatrisk vurdering.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun er normalt begavet, og hun er ikke sindssyg. Men hun virker overfladisk og forholdsvist uberørt af den aktuelle, alvorlige situation.

Sådan lyder en lille del af konklusionen på den personundersøgelse, som en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster har været i gennem.

Sygeplejersken er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på det lokale sygehus. Og anklagemyndigheden mener, at motivet til de formodede gerninger hænger nøje sammen med en forstyrrelse i kvindens personlighed.

Det forklarer anklager Michael Boolsen mandag på et retsmøde i Retten i Nykøbing Falster.

- Anklagemyndighedens opfattelse er, at der er et motiv, og at det skal findes i den tiltaltes personlighedsstruktur, siger Michael Boolsen.

I retten gennemgår han den mentalerklæring, som Justistministeriets Retspsykiatriske Klinik har lavet om den drabstiltalte sygeplejerske.

 Alt imens sidder sagens hovedperson fattet på langsiden i salen med sit mørke hår i en højt opsat hestehale og klædt i en hvid skjorte med sorte blomster.

Den 31-årige kvinde lider af en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse, lyder det i mentalerklæringen. Forstyrrelsen er blandt andet kendetegnet ved "overfladiskhed", "egocentricitet" og "vedvarende søgen efter spænding i tilværelsen".

En manipulerende adfærd er også et typisk træk.

I personundersøgelsen bliver det desuden konstateret, at sygeplejersken "scorer usædvanligt højt på utroværdighedsskalaen".

Ifølge anklagen har sygeplejersken taget livet af tre af sine patienter ved at give dem overdoser af morfin og Stesolid. Det første formodede offer døde i marts 2012 og de to andre på en af kvindens nattevagter, 28. februar 2015.

På samme nattevagt forsøgte sygeplejersken desuden - ifølge anklagen - at dræbe en 73-årig kvinde med en dødelig cocktail af morfin, Stesolid og hjertemedicinen Cordarone.

Det mislykkedes imidlertid, da kolleger til den drabstiltalte sygeplejerske fattede mistanke og nåede at give den ældre patient modgift.

Den 31-årige sygeplejerske nægter sig skyldig i alle anklager mod hende.

/ritzau/

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere