Netudspil langt fra lig med bedre net

Regeringens netudspil er ikke ensbetydende med bedre internet, lyder det fra en ekspert.

Tema: Store områder uden hurtigt internet - hvem gør noget?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om regeringens udspil til bedre internet og mobildækning i hele landet indeholder positive takter, så er det langt fra en garant for bedre internet, lyder det fra en ekspert.

Han peger på, at der stadig er nogle udfordringer, som kan bremse bedre forbindelser.

- Det nye udspil giver ikke nødvendigvis bedre net. Det er stadig markedsdrevet, og det er stadig markedet, der bestemmer, hvor og hvornår det er attraktivt at investere i at anlægge den nye teknologi.

- Det kan være, at nogle kommuner får held til med deres købekraft at få bedre bredbånd, men også her har vi for nylig set, at blandt andet Rinkøbing/Skjern Kommune ikke havde købekraft nok til at skaffe en bedre bredbåndsordning, selv om de havde det med i deres udbudsrunde, lyder det fra Michael Jensen, leder af Center for Netværksplanlægning på Aalborg Universitet.

Han finder det dog positivt, at der i udspillet er fokus på bedre uploadtider. Hidtil har der primært været fokus på, at alle skulle have adgang til en 100 Mbit/s downloadforbindelse, men nu lyder det i udspillet, at danskerne også skal have mulighed for at få adgang til 30 Mbit/s uploadforbindelse.