Voldsdømt teenager flygtet fra Stevnsfortet

En 17-årig tjetjener er blevet idømt fem års fængsel for et drabsforsøg. Nu er han forsvundet fra Stevnsfortet i Rødvig, hvor han savede sig ud af sin celle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To dage efter at han i Østre Landsret fik stadfæstet en dom på fem års fængsel, stak en 17-årig tjetjener af fra den sikrede institution Stevnsfortet i Rødvig, hvor han var anbragt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 17-årige er dømt for drabsforsøg på en 21-årig mand fra Frederiksværk, der blev stukket med kniv tæt ved hjertet, mens to af hans kammerater blev såret af knivstik i forbindelse med et slagsmål i Frederiksværks centrum i februar sidste år.

Med den 17-åriges flugt er nu kun en af fire dømte i sagen bag tremmer, skriver avisen.

Ifølge forstanderen ved den sikrede institution brugte teenageren en savklinge til at komme ud af cellen. Flugten fandt sted i sidste uge.

- Jeg kan bekræfte, at han er rømmet. Han var væk fredag morgen efter at have savet sig ud af sin celle, hvor de indsatte er låst inde fra klokken 22.30 til 8.00, siger Kaj Lauritsen, forstander for Stevnsfortet, til Frederiksborg Amts Avis.

Det er endnu uklart, om han har fået smuglet savklingen ind udefra eller fået fat i den på institutionen. Kaj Lauritsen fortæller, at den 17-årige havde besøg af sine forældre aftenen inden flugten.

Midt- og Vestsjællands Politi leder nu efter den dømte teenager:

- Vi har ikke udsendt efterlysning på ham med billede, men løber vi ind i ham i Skagen eller i Gedser, så ved vi, at han er efterlyst. Spørgsmålet er så, om han stadig er i Danmark, siger pressetalsmand Martin Bjerregaard til Frederiksborg Amts Avis.