Viceborgmester: Demokratiet virker ikke i Stevns Kommune

Venstres bestyrelse har ikke tillid til den nuværende borgmester på Stevns. Intern uro i partiet har længe påvirket beslutningerne i kommunen, siger viceborgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har længe været intern uro i Venstres partigruppe i Stevns Kommune. Det har skadet beslutningsarbejdet i byrådet og i sidste ende resulteret i, at demokratiet ikke har virket.

Det fortæller viceborgmester, Varly Jensen (Dansk Folkeparti), til TV ØST.

- De har en intern krise, siger Varly Jensen og tilføjer:

- Vi kan mærke uroen. For eksempel holdt Venstre ikke gruppemøder med os i et år, fordi de angiveligt skulle afklare deres interne uenigheder først.

Ifølge viceborgmesteren begyndte stridighederne i Venstre, da man skulle tage stillig til en fredningssag om Stevns Klint, hvorefter Bjarne Østergaard Rasmussen blev smidt ud af partiet tilbage i december 2015.

I den forbindelse valgte Flemming Petersen frivilligt at forlade partiet.

Uro har påvirket økonomiske beslutninger

Den interne uro skader den daglige kommunikation i kommunen, fortæller Varly Jensen og nævner en endnu større konsekvens af uroen.

- Demokratiet virker ikke i Stevns Kommune. Der bliver ikke truffet sammenhængende beslutninger, og i stedet bliver det hovsaløsninger, fordi kommunikationen er så mangelfuld, siger Varly Jensen til TV ØST.

Det har ifølge viceborgmesteren især påvirket sager, hvor der skulle træffes økonomiske beslutninger og beslutninger i forbindelse med den kommunale planlov.

Viceborgmester Varly Jensen har ikke mistet tilliden til borgmester Mogens Haugaard (Venstre), som han beskriver som en flink mand.

TV ØST har i dag været i kontakt med Mogens Haugaard, der ikke har lyst til at udtale sig.