¨

Viceborgmester: Demokratiet virker ikke i Stevns Kommune

Der har længe været intern uro i Venstres partigruppe i Stevns Kommune, fortæller viceborgmester, Varly Jensen (Dansk Folkeparti), til TV ØST. Foto: Arkivfoto

Venstres bestyrelse har ikke tillid til den nuværende borgmester på Stevns. Intern uro i partiet har længe påvirket beslutningerne i kommunen, siger viceborgmester.

Der har længe været intern uro i Venstres partigruppe i Stevns Kommune. Det har skadet beslutningsarbejdet i byrådet og i sidste ende resulteret i, at demokratiet ikke har virket.

Det fortæller viceborgmester, Varly Jensen (Dansk Folkeparti), til TV ØST.

- De har en intern krise, siger Varly Jensen og tilføjer:

- Vi kan mærke uroen. For eksempel holdt Venstre ikke gruppemøder med os i et år, fordi de angiveligt skulle afklare deres interne uenigheder først.

Ifølge viceborgmesteren begyndte stridighederne i Venstre, da man skulle tage stillig til en fredningssag om Stevns Klint, hvorefter Bjarne Østergaard Rasmussen blev smidt ud af partiet tilbage i december 2015.

I den forbindelse valgte Flemming Petersen frivilligt at forlade partiet.

Uro har påvirket økonomiske beslutninger

Den interne uro skader den daglige kommunikation i kommunen, fortæller Varly Jensen og nævner en endnu større konsekvens af uroen.

- Demokratiet virker ikke i Stevns Kommune. Der bliver ikke truffet sammenhængende beslutninger, og i stedet bliver det hovsaløsninger, fordi kommunikationen er så mangelfuld, siger Varly Jensen til TV ØST.

Det har ifølge viceborgmesteren især påvirket sager, hvor der skulle træffes økonomiske beslutninger og beslutninger i forbindelse med den kommunale planlov.

Viceborgmester Varly Jensen har ikke mistet tilliden til borgmester Mogens Haugaard (Venstre), som han beskriver som en flink mand.

TV ØST har i dag været i kontakt med Mogens Haugaard, der ikke har lyst til at udtale sig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App