Verdens bedste Harry Potter-tegner laver årets julemærke

Årets julemærke er tegnet af kunstneren Per O. Jørgensen fra Bøgebjerg på Stevns, og han er stolt sin nye status

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Per O. Jørgensen er mest kendt som verdens bedste Harry Potter-tegner - et titel, som han er kåret officielt til af Potter-fans verdens over.

Men nu kan han altså skrive endnu en æresbevisning på CV'et.

- Det er ganske fantastisk. Det er en ære at komme i det selskab af kunstnere, der går helt tilbage til 1904, siger Per O. Jørgensen.

quote Det er ganske fantastisk. Det er en ære at komme i det selskab af kunstnere, der går helt tilbage til 1904

Per O. Jørgensen

Årets julemærke emmer af jul med nisser, juletræ, sne og små hyggelige dyr. Hele arket med de 50 julemærker fungerer som et samlet motiv, og samtidig kan hver enkelt mærke stå alene.

Har lavet sin egen julehistorie

Per O. Jørgensen har i øvrigt lavet sin egen, lille historie om årets julemærke:

En gang om året samles skovens dyr. Nisserne har pyntet et lille grantræ for at fejre, at vi går lysere  tider i møde. I toppen af træet  er et vokslys placeret, og det er egentlig vokslyset, det hele drejer sig om.

- For når det brænder ned, og det gør det jo, så bryder alle dyrene ud i en infernalsk larm. Det sker for at kalde lyset tilbage. Og det virker jo, fordi - som vi alle ved-  næste dag bliver det lidt lysere. Og sådan fremdeles dag for dag, siger julemærkekunstneren fra Stevns.

På søndag den 13. november fortæller Per O. Jørgensen om processen med at skabe årets julemærke. Det foregår på Café Algade i St. Heddinge fra kl. 15-17.

Her kan man købe signerede julemærkeark til fordel for Julemærkefonden.