¨

Vejarbejdere vil have fotofælder

Foto: TV ØST

Alt for mange bilister glemmer at slippe speederen forbi zoner med vejarbejde. Det koster hvert år menneskeliv. Og derfor vil dem, der arbejder på vores veje, nu optrappe kampen mod de hensynsløse fartdjævle.

For to måneder siden mistede Anders Graversen sit ene ben ved en tragisk ulykke ved Ringsted på Vestmotorvejen:

- Vi har været i gang i cirka en halv times tid. Så kommer der så en spritbilist ind i vores arbejdsområde. Og så kan jeg ikke huske mere, før jeg vågner op på Odense Universitetshospital.

Nu er Anders Graversen sammen med sin tidligere arbejdsgiver Søren K. Hansen gået til kamp mod hensynsløse bilister. Øget fartkontrol skal forbedre sikkerheden for vejarbejdere.

-  Vi foreslår nogle mobile stærekasser, som står ude ved vejarbejdet mens vi arbejder og fotograferer de her bilister, som ikke kan finde ud af at sænke hastigheden, siger entreprenør Søren K. Hansen.

En ny undersøgelse fra Asfaltindustrien siger en række vejarbejdere, at fartsynderne er et stigende problem. Det bekræfter politiet.

- Vi oplever gang på gang, når der er vejarbejde på motorvejen, at folk kører alt for stærkt, og jeg vil næsten udtrykke det, som om at enkelte bilister kører vanvittigt, siger leder af færdselsafdelingen ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi Erik Mather.

På Christiansborg er Formand for Folketingets Færdselssikkerhedskommision Karsten Nonbo positiv over for ideen:

- Det, det drejer sig om, er at redde liv. Derfor skal de stå, hvor vi undgår ulykker og ikke bare der, hvor vi får penge i statskassen, siger han.

Karsten Nonbo vil nu gå til Transportministeren og Justitsministeren med ideen.

 

02:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App