Vanvidskørsel tvang ægtepar og politipatrulje i rabatten

En bilist er søndag aften blevet anholdt på Stevns for at køre spirituspåvirket. Det gik både udover et ægtepar og politiet selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En hvid varebil gjorde sig aldeles bemærket i Klippinge-området på Stevns søndag aften. Her blev først et ægtepar i en personbil og sidenhen også en politibil tvunget ud i rabatten, fordi en spritbilist i den pågældende varebil kørte og slingrede i den forkerte vognbane. Det oplyser Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet modtog den første anmeldelse klokken 19.28 søndag aften. Anmeldelsen kom fra en 61-årig kvinde, der var vidne til, at varebilen kørte i forkert retning og havde presset en personbil ud i rabatten.

Kort tid efter fik politiet endnu en anmeldelse fra en 52-årig mand og hans hustru, som sad i netop den bil, der var endt i rabatten.

- De undgik kun direkte frontalt sammenstød, fordi bilisten lavede en undvigemanøvre og trak helt ud i rabatten, så det kun lige var sidespejl og bagskærm, der strejfede hinanden på de to køretøjer, fortæller Martin Bjerregaard. 

Vidne fulgte efter

Episoden skete på Stevnsvej, hvor ægteparret kørte i nordlig retning. Bilisten i varebilen stoppede ikke op, efter bilerne havde strejfet hinanden, men fortsatte i stedet i sydlig retning.

Den 61-årige kvinde, der var vidne til den påfaldende kørsel, valgte at følge efter spritbilisten, der kun kørte med 40-45 kilometer i timen.

- Derfor er hun nærmest kronvidne til det hele. Hun kan også fortælle, at føreren af varebilen på Stevnsvej ved Strøby ramte nogle helleanlæg og åbenbart også kørte venstre om helleanlægget, som man ikke må, siger Martin Bjerregaard.

Spritbilisten fortsatte sin kørsel i retning mod Store Heddinge, hvor han på sin vej mødte netop den patruljebil, der var på udkig efter ham. I første omgang lykkedes det dog ikke politiet at få varebilen standset, da bilen igen trak over i den forkerte side af vejen, så også patruljevognen måtte køre ud i rabatten for at undvige et frontalt sammenstød.

Du kan se spritbilistens rute her: 

Voldsomt høj promille

Manden blev efterfølgende standset af patruljevognen på Bjælkerupvej ved Store Heddinge, hvor politiet kunne konstatere, at han var tydeligt påvirket af alkohol.

- Det blev til fulde bekræftet med den efterfølgende alkometertest, vi tog, som indikerede, at han var påvirket i en grad langt over to promille. Så alene ud fra promillen er vi oppe i vanvidskørselskategorien, fortæller Martin Bjerregaard.

Manden er i skrivende stund stadig anholdt og i politiets varetægt. En jurist skal nu vurdere, om kørslen kan omfattes af straffelovens bestemmelser om at forvolde nærliggende fare for andre.

- Man er ved at undersøge, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling på baggrund af den faktuelle kørsel med denne her kæmpehøje promille, siger Martin Bjerregaard.

Den anholdte mand er ifølge politiet 53 år gammel og kommer fra Polen, men med dansk tilknytning.  


Nyhedsoverblik