Vanvidsbilist med høj promille bragede ind i privat have

Bilisten var så påvirket, at der var tale om vanvidskørsel. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til den 16. september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligt lørdag aften måtte en politipatrulje køre ud til Hovedgaden i Hårlev efter meldinger om, at en bilist havde kørt hasarderet.

Bilisten havde i første omgang været tæt på at påkøre en cyklist, der måtte springe for livet. Efterfølgende bragede bilisten ind på en privat grund. 

- Da vi kommer derud kan vi se, at nummerpladen ligger i haven, oplyser kommunikationschef i Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Kristensen.

Høj promille

Efter at være havnet i den private have, var bilisten kørt videre. Kort tid efter, kl. 17.48,  stoppede politiet bilisten på Aggerupvej få kilometer fra Hovedgaden.

Det viste sig at være en 23-årig polsk mand, som betjentene mistænkte for at være påvirket.

Manden blev testet for spirituskørsel, og alkometeret viste, at hans promille lå over 2,0, hvilket ifølge loven om vanvidsbilisme, der trådte i kraft sidste år, betyder, at sagen kategoriseres som vanvidskørsel. 

Bilen blev beslaglagt, og manden blev fremstillet i grundlovsforhør, der resulterede i fængsling frem til den 16. september. Nyhedsoverblik