¨

Unge brandstiftere gik fra brændende hus med fakler

Foto: TV ØST

3 drenge er sigtet for i kådhed at have brændt den gamle stationsbygning i Store Heddinge ned.

Der måtte lukkes for togdriften gennem Store Heddinge station onsdag aften, mens brandfolk kæmpede for at slukke en påsat brand i den gamle stationsbygning.

Stationsbygningen har igennem flere år stået tom og forladt – men 3 drenge på 14, 14 og 15 år brød onsdag ind i bygningen, hvor de tændte bål på 1. salen og legede med at tænde ild til strålen fra en hårspray.

Dåsen endte med at eksplodere for drengene, og branden kom så ud af kontrol og endte med at gribe om sig.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Gik fra bygnnigen med fakler

Et vidne genkendte nogle af drengene, da de gik ud af den brændende bygning med fakler i hænderne, og politiet kunne hurtigt anholde de 3, hvoraf den ene ikke dog ikke har direkte skyld i forbindelse med den påsatte brand.

Bevisførelsen for politiet viste sig at være let, da drengene havde optaget episoden med kameraet i deres mobiltelefoner.

Erstatningskrav på vej

De 14-årige kan ikke sigtes for noget, idet de er under den kriminelle lavalder på 15 år. Den 15-årige vil høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb. Politiet vil i forbindelse med sagsbehandlingen indhente eventuelle erstatningskrav og formentlig præsentere de implicerede drenge for det.

Det skal nu undersøges om drengene kan gøres erstatningspligtige for indsættelsen af togbusser på strækningen, mens brandvæsenet arbejdede for at slukke branden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App