¨

Uddannelsescenter vildledte tømrermester

Foto: TV ØST

Det blev noget dyrere end forventet, da Niels Freitag fra Rødvig på Stevns ansatte en lærling i sit tømrerfirma. Han mener, han fik forkerte oplysninger i sagen

Uddannelsescenter gav ukorrekte oplysninger om prisen på EUX-elev, mener mester. Op mod en halv million kroner har sagen kostet firmaet.

- Vi forsøgte først at lave en gensidig opsigelse af aftalen, men blev presset til ensidigt at opsige eleven. Siden har jeg brugt mere end 250 timer på møder og i telefonen på sagen. Den samlede udgift for det her er over 400.000 kroner, siger Niels Freitag, medindehaver af Tømrerfirmaet Adamsen A/S til Mester Tidende.

Elev koster 282 kroner i timen

Hos Erhvervs Uddannelses Center Sjælland fik Niels Freitag at vide, at der var nogenlunde balance, hvis han som minimum bare fakturerede 71,30 kroner per time eksklusiv variable udgifter.

Læs også: Dyre lærlinge årsag til mangel på praktikpladser

Men det tal var skudt langt under mål. Som Mester Tidende kunne afsløre i sidste nummer er det rigtige tal for at uddanne en EUX-elev 209 kroner i timen fordelt over hele læretiden.

- Medregner man de variable omkostninger, skal der faktureres minimum 282 kroner i timen eksklusiv moms, siger Niels Freitag til Mester Tidende.

Tømrerfirmaet Adamsen A/S endte altså med at måtte fakturere 282 kroner eksklusiv moms for lærlingen. Virksomhedens ejere lægger ikke skjul på, at de er både ærgerlige og skuffede over vildledning, der endte med, at eleven blev opsagt og en efterfølgende regning på om mod 500.000 kroner til virksomheden.

Beklager vildledning

Hos Erhvervs Uddannelses Center Sjælland beklager de sagen og ændrer nu proceduren for de ansatte.

- Vi har ikke haft nogen intentioner om at vildlede nogen i den her sag. Vi har taget konsekvensen heraf, og ansatte her må ikke længere antyde noget som helst om, hvad det koster virksomhederne at have lærlinge ansat. Jeg kan kun beklage og henvise andre mestre til byggeriets hjemmeside bygud.dk, hvor der ligger en beskrivelse af, hvad der er af tilskud til virksomheder, mens lærlingen er på skole, siger uddannelses- og erhvervsleder Ivar Hansen til Mester Tidende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App