Tyve stjal 1,7 ton fyrværkeri fra fodboldklub: - Det er en mavepuster

Pengene fra årets fyrværkerisalg i fodboldklubben AIK65 på Stevns skulle været gået til ungdomsafdelingen, men nu har tyve stjålet krudtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mellem 1,7 og 1,8 ton fyrværkeri lykkedes det ifølge fodboldklubben AIK65 på Stevns tyve at slippe afsted med natten til tirsdag, da de brød ind i en container ved Strøby Idrætscenter.

Fodboldklubben plejer at sælge fyrværkeri ved årets afslutning for at få penge i klubkassen, men tyvene snuppede 70 procent af lageret.

- Det er rigtigt ærgerligt. Indtægten skulle være gået til vores ungdomsafdeling. Det er en af de få måder, vi kan tjene penge på udover kontingentet, så nu er vi lidt udfordret, lyder det fra Dennis Birkelund Jensen, der er sponsoransvarlig i klubben.

Kunne se den var gal

Containeren stod på parkeringspladsen ved idrætscenteret, og tyvene er kommet ind i den ved at skære et hul på 24 gange 70 centimeter. 

Det var halinspektør Egon Wille, som ved 07.30-tiden opdagede, at noget var galt.

- Jeg kom kørende forbi, fordi jeg skulle ind og åbne hallen og i gang, og så synes jeg, det så lidt mærkeligt ud. Det så ud som om, nogle havde forsøgt at komme ind, og jeg nåede lige at tænke, at det ikke var lykkedes dem, men så kunne jeg godt se, at den var gal, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tyvene har skåret papkasserne op for at kunne få fyrværkeriet ud gennem hullet i containeren.
Tyvene har skåret papkasserne op for at kunne få fyrværkeriet ud gennem hullet i containeren. Foto: AIK65

Politiet ankom kort tid efter, og da Egon Wille sammen med betjentene kiggede ind i containeren, kunne han hurtigt se, at der manglede en stor del af fyrværkeribeholdningen.

- De havde skåret kasserne op og tømt dem. Ellers havde de ikke kunnet få fyrværkeriet ud af hullet, fortæller han og ærgrer sig over, at nogle finder på den slags.

- Man bliver lidt ond i sulet. Al den energi vi har lagt i det her, så vi kunne få nogle penge ind til at støtte ungdommen. Det er lidt som at få en mavepuster. 

Mere fyrværkeri på vej

Klubben har nu bestilt mere fyrværkeri hjem og regner med, at det kommer onsdag, så de forhåbentligt kan få gang i salget de sidste to dage før årets sidste aften.

- Folk plejer at ville støtte os, fordi vi er lokale, og nu har vi endnu mere brug for støtten, så vi håber stadig, vi kan få hevet lidt af pengene hjem, siger Dennis Birkelund Jensen.

Sidste år lykkedes det at sende 50.000 kroner videre til ungdomsafdelingen fra salget af fyrværkeri. Pengene bliver brugt til bolde, trøjer og andet udstyr til spillerne. Klubben sælger fyrværkeriet fra containeren ved idrætscentret.

Der har de seneste dage været flere eksempler på fyrværkerityverier fra containere - blandt andet i Kalundborg, Holbæk og Fuglebjerg, men politiet mener ikke umiddelbart, at der er en sammenhæng.

Natten til Holbæk snuppede politiet en 23-årig mand, der havde stjålet op mod to ton fyrværkeri og emballage fra et byggemarked. Ved hjælp af en skjult gps fandt en patrulje frem til manden, der blev anholdt og taget med på politistationen. Han kan nu se frem til en stor bødestraf.

Politiet opfordrer borgere til at holde øje, hvis de eksempelvis lufter hund i områder, hvor der bliver solgt fyrværkeri, og ringe 1-1-4, hvis de ser noget mistænkeligt.