Tomatgartneri klager over 3F

Østervang Frugt, som ejer tomatgartneriet i Varpelev, har klaget over 3F til Arbejdsretten. Firmaet beskylder 3F for ulovlig blokade af gartneriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De nye ejere af tomatgartneriet i Varpelev på Stevns, Østervang Frugt, klager nu over 3F til Arbejdsretten. Det skriver Dagbladet Køge i dag.

Årsagen til klagen er, at 3F Køge Bugt tilbage i oktober sidste år blokerede indkørslen til tomatgartneriet. På bannere skrev 3F "Nej til løndumping" på både dansk, polsk og litauisk. Østervang Frugt mener, at det var ulovlig blokade af virksomheden.

3F vil indgå overenskomst

Det tidligere Varpelev Tomater gik konkurs i september 2011. De ansatte blev fyret, men få dage efter fortsatte produktionen af tomater - denne gang med nye ansatte, som ifølge 3F kommer fra Østeuropa og arbejder til en løn, der er meget lavere end lønninger under dansk overenskomst. Det var det, der fik 3F til at lave blokaden i tomatgartneriets indkørsel.

- Vi har krævet forhandlingsretten med henblik på at indgå en overenskomst med firmaet, men det har de pure afvist, siger afdelingsformand for 3F Byg & Grønt Jørgen Sunddahl til Dagbladet Køge.

Østervang Grønt har ikke ønsket at udtale sig, oplyser Dagbladet Køge.

- Vi fører ikke vores sager i pressen. Det er det eneste, som jeg vil citeres for, siger advokat Søren Aagaard til avisen.