Syv nye telemaster til Stevns

Der er flere mobilmaster på vej til Stevns Kommune efter et møde tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere teleselskaber har givet tilsagn om syv konkrete områder på Stevns, hvor man inden udgangen af 2019 kan se frem til at få opsat telemaster til mobiltelefoni og datatransmission.

Det kom der helt konkret ud af et møde tirsdag eftermiddag mellem Teleindustriens såkaldte »udrykningshold« og Stevns Kommune. Mødet kom i stand oven på en verbal krig mellem Teleindustrien og Stevns Kommune om ansvar og manglende handling på området.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Vil se fremad

- Vi er nu helt enige om at se fremad, og vi havde et fantastisk godt møde med en konstruktiv dialog, der allerede har fået helt konkrete udviklingsplaner frem i lyset og op på bordet, siger Steen S. Hansen (S), der er formand for kommunens Plan- og Teknikudvalg, til avisen.

Jakob Willer - der er direktør for Teleindustrien, som er teleselskabernes brancheorganisation - giver udvalgsformanden ret i, at det nu er vigtigt at nå længere end blot snak.

- Teleselskaberne har faktisk arbejdet med dette i længere tid, og der ligger således planer for syv konkrete områder, hvor forskellige operatører vil rejse master, hvor de anser det for kommercielt fornuftigt. Vi er udmærket klar over, at der er flere steder, hvor der er behov for udbygning. Og jeg synes, at gårsdagens møde vidner om, at vi kan få et godt og konstruktivt samarbejde med Stevns Kommune til at få den proces til at fungere så gnidningsfrit som muligt, siger Jakob Willer til avisen.