Stevns Kommune vedtager sin første politik for veteraner

Byrådet i Stevns Kommune har vedtaget sin første politik for veteraner. Den skal sikre en tværfaglig indsats for at hjælpe de tidligere udsendte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Veteranerne på Stevns skal have bedre hjælp.

Det mener byrådet, der nu har vedtaget Stevns Kommunes første veteranpolitik. Det skriver Stevns Kommune i en pressemeddelelse.

Politikken skal sikre, at der bliver taget hånd om de problemstillinger, der kan være omkring veteraner.

- Det er et rigtigt godt initiativ, at vi nu får en egentlig veteranpolitik i Stevns Kommune. Vi skylder vores udsendte at anerkende deres indsats for Danmark og for verdenssamfundet. Og så skal vi være forberedte på at hjælpe de 5-10 procent af veteranerne, der efter en udsendelse får behov for en eller anden form for støtte, siger borgmester Anette Mortensen (V) i pressemeddelelsen.

Indsatsen skal ske tværfagligt inden for områder som job og uddannelse, familie, boligsituation, genoptræning, sundhed og misbrug, hjæloemidler og forebyggelse af sociale problemer.

Støtter bedre forhold til frivillige

Indsatsen for veteraner sker i samarbejde med Veterancentret i Ringsted og frivillige organisationer. 

Udover veteranpolitikken har Stevns Kommune også besluttet at indgå i et samarbejde med Interforce, som handler om at forbedre forholdene for frivillige, der påtager sig en militør eller civil forpligtelse, når Forsvaret gør brug af dem. Interforce er et samarbejde mellem Forsvaret, private virksomheder og myndigheder.

Ifølge Stevns Kommune er der i øjeblikket 153 veteraner i Stevns Kommune, der har været udsendt til Cypern og Balkan for 30-40 år siden eller på mission i Irak eller Afghanistan.

I TV ØST's område har Vordingborg, Næstved og Slagelse Kommuner allerede en veteranpolitik. 

 


Nyhedsoverblik