Skolelægen kom opsigelse i forkøbet

Stevns Kommunes skolelæge gennem de seneste knap 11 år, Helga Wolf, forlod i går sin stilling i utilfredshed med, at hendes stilling foreslås nedlagt i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I stedet bliver de lovpligtige undersøgelser af skolebørnene nu udført af sundheds- og sygeplejersker, skriver DAGBLADET Køge.

- Jeg blev kaldt til en samtale med min chef, hvor jeg blev orienteret om, at de ville foreslå min stilling nedlagt. Det kan jeg kun opfatte som en mistillid til det arbejde, som jeg har udført, og dermed en indirekte trussel om at fyre mig, siger Helga Wolf.

Hun er lægefagligt bekymret over omlægningen på børnenes vegne:

- Mange af børnene kunne sikkert sagtens klare sig med et besøg hos sygeplejerskerne, men problemet er, at de ikke har uddannelsen til at opdage alle skavanker. F.eks. har jeg de fleste år henvist ét barn med hjertefejl til specialisterne - det vil en sygeplejerske næppe have mulighed for, siger Helga Wolf.

Stevns Kommunes sundhedschef, Aase Berthelin, afviser kritikken:

- Det er altså ikke bare noget, som vi sidder og finder på for at spare penge. Det er vedtaget i Folketinget efter vurdering i Sundhedsstyrelsen, der har gennemført pilotprojekter med gode resultater i flere kommuner. Vi har orienteret de praktiserende læger om omlægningen, ligesom vores sundhedsplejersker har fået uddannelse i at varetage opgaven, siger hun.