Prinsesse Marie kommer til Stevns Klint

I dag tirsdag bliver det officielt fejret, at Stevns Klint i sommer kom på Unescos verdensarvsliste, og det bliver med royal deltagelse af prinsesse Marie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal ikke sådan gå ubemærket hen, at Stevns Klint i sommer blev optaget på den fornemme liste over Unesco verdensarve, så selv om der i juni var folkefest, skal det i dag tirsdag markeres officielt, at det lykkedes at få klinten på listen.

Fejringen begynder klokken 14, og som protektor for den danske Unesco-nationalkommission deltager prinsesse Marie i begivenhederne. Hun tager hul på talerækken og bliver efterfulgt af Poul Bache, konstitueret direktør i Kulturstyrelsen, Mogens Haugaard Nielsen (V), borgmester i Stevns Kommune og Tove Damholt, direktør for Østsjællands Museum.

I fornemt selskab

Med placeringen på verdensarvslisten er Stevns Klint kommet i fornemt selskab med blandt andet Grand Canyon i USA, Great Barrier Reef i Australien og Galapagosøerne ved Equador og erdermed en af de fineste naturperler på jorden.

For at blive optaget på listen over verdensnaturarv, skal et flertal af landene vurdere, at stedet har en blivende værdi for hele menneskeheden.

Det er især fundet af aske fra den meteor, der efter alt at dømme tog livet af dinosaurerne, der sikrer klinten plads på listen.

Læs mere om Stevns Klint og optagelsen på UNESCOs verdensarvsliste – her: http://www.kalklandet.dk/

Ved dagens fest giver Stevns Kommune sit bud på ’det stevnske kagebord’ sammen med en kop kaffe. Der bliver bagt kringle efter en 100 år gammel opskrift fra Karlshøj på sydstevns, og herudover har 4 lokale bagere lovet at bidrage med hver deres bud på en Stevns-kage, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Gratis bus til klinten

Da der er begrænset parkeringsmulighed i Højerup, stiller Stevns Kommune gratis busser til rådighed fra Strøby Egede, Hårlev, Store Heddinge og Rødvig.

Stevns Kommune vil gerne kunne tilbyde den bedst mulige transport til Højerup anbefaler derfor, at gæster bestiller en billet i forvejen. Så er du garanteret en plads i bussen. Du reserverer billetten på billetto.dk: https://billetto.dk/da/indvielse-af-stevns-klint-som-verdensarv

Hvis du hellere vil reservere din billet telefonisk, kan du ringe til busselskabet på tlf. 56 57 80 88. Så lægger de en liste til chaufføren med dit navn. Du kan selvfølgelig også bare tage chancen og møde op uden forudbestilling, lyder det fra kommunen, der dog så ikke kan garantere dig en plads. Se busplanen.

Festlighederne i dag tirsdag slutter klokken 16. Du kan følge med i begivenhederne her på siden, når vi liveblogger fra festen fra klokken 14