¨

Politikere vil ikke frede verdensarv

Foto: TV ØST

Et politisk flertal i Stevns Kommune siger nej til at frede Stevns Klint. De vil hellere klare sig med frivillige aftaler.

Kommunalbestyrelsen på Stevns er tæt på at opgive kravet om at frede Stevns Klint, der sidste sommer blev udnævnt til Unesco-verdensarv. Det sker for at imødekomme de 52 lodsejere, der bor langs Klinten på strækningen mellem Rødvig og Bøgeskoven Havn, skriver DAGBLADET Køge.
 
Forleden valgte et snævert flertal på 10 mod ni at droppe kravet om en fredning af Stevns Klint. Hvis det inden 1. september lykkes at opnå en frivillig aftale med lodsejerne om en sikring af den 20 kilometer lange Trampesti, vil fredningskravet blive trukket tilbage.
 
 - Det er en god liberal Venstre-holdning at sætte mennesket før systemet. Vi ønsker en fortsat dialog med lodsejerne uden en trussel om fredning hængende over hovedet, sagde Venstres gruppeformand Bjarne Nielsen.
 
Det gav oppositionen ikke meget for:
 
- Vi skal fremtidssikre Klinten, og det gør vi ikke med frivillige aftaler med skiftende lodsejere, der bor langs Klinten. Vi har en verdensarv, som vi er sat til at beskytte - det er et ansvar, som skal tages meget alvorligt, sagde Line Krogh Lay (R) ifølge DAGBLADET Køge.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App