Nyt stenskred ved Stevns Klint

Tidligt søndag morgen var der et stenskred ved Stevns Klint. Nu skal sikkerheden på området vurderes, så turister ikke risikerer at komme til skade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En smuk og stille solopgang ved Stevns Klint blev en helt anden oplevelse, end Birgitte Pedersen og hendes mand havde forestillet sig. Parret fra Faxe havde smurt morgenboller med ost og hældt kaffe på termokanden.

De skulle bare sidde ved klinten og nyde solopgangen. Men kort efter klokken 05.00 lød der er et højt brag. De opdagede hurtigt, at der var et stenskred, hvor stykker af klinten styrtede i havet.

Birgitte Pedersen fortæller til TV ØST, at to lystfiskere slap med en slem forskrækkelse, da de netop havde passeret stranden, hvor skredet fandt sted.

Sikkerheden skal vurderes

Området, hvor stenskredet fandt sted, skal nu inspiceres af Stevns Kommune og Østsjællands Museum, der sammen skal vurdere sikkerheden for de mange besøgende. Det fortæller overinspektør Thomas Tram Pedersen til TV ØST.

Den 2. juli sidste år var der også et større stenskred på Stevns Klint, hvor stykker af klinten røg i havet. Her hævede Stevns Kommune sikkerhedsniveauet ved klinten, fordi der var farer for skred ved klinten kombineret med et stigende antal turister.

Dengang kom ingen til skade, men det var en påmindelse om de store kræfter, der er på spil, når klinten giver efter.

I 2014 blev Stevns Klint under stor bevågenhed optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det har fået besøgstallet på Klinten til at stige så der sidste år var 30 til 40 procent flere gæster.

Stevns Klint er den 17 km lange og op til 41 m høje klint, der afgrænser Stevns mod øst. 


Nyhedsoverblik