Mødested for mænd indviet

Initiativet Mænds Mødesteder blev i dag officielt indviet på Stevns

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forum for Mænds Sundhed står bag initiativet Mænds Mødesteder, der tirsdag formiddag officielt blev indviet i Strøby på Stevns. Der findes ni af denne slags mødesteder i Danmark, men mødestedet på Stevns er det eneste i vores region. Formålet med initiativet er at give mænd i alle aldre et sted at mødes om aktiviteter, der interesserer dem:

- Vi vil rigtig gerne lave nogle steder, hvor fællesskabet er nøgleordet. Mænds Mødesteder bringer nemlig noget rigtig godt sundhedsmæssigt med sig, fordi mændene laver noget sammen skulder ved skulder, fortæller projektleder for Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen, til TV ØST.

Forskning viser, at mænds velvære både mentalt og fysisk stiger, når de kommer ud af hjemmet og deltager i sociale sammenhænge. Spørger man mændene selv, mener de også, at et mødested der kun giver adgang for mænd, er et rigtig godt initiativ:

- Det giver en anden form for snak, når vi kun er mænd sammen. Det er ikke, fordi vi snakker groft sammen eller noget som helst, men vi føler os mere fri og afslappede, siger Thorkild Jørgensen, der er medlem af Mænds Mødesteder Stevns.