Mobiltelefoner på Stevns: Velkommen til Sverige

Når folk i Bøgeskov på Stevns bruger deres mobiltelefon, så får de ofte en sms, der byder dem velkomne til Sverige. Og alle opkald er derefter til udlandstakst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske geografi er ikke altid hel nem at navigere i. Nykøbing ligger jo for eksempel både på Falster, Sjælland og Mors. Men at Stevns ligger i Sverige, det kommer nok alligevel bag på de fleste - men sådan er det - i hvert fald hvis du spørger teleselskaberne.

For når folk i Bøgeskov på Stevns bruger deres mobiltelefon, så får de ofte en sms, om at de nu befinder sig i Sverige. Det betyder, at alle opkald nu bliver foretaget til udlandstakst.

- Det er vi ikke særligt tilfredse med - slet ikke, når vi får fakturaen, siger Peter Frimann fra Bøgeskov.

- Det er jo ikke rimeligt, for du betaler jo nu engang til det abonnement, du har. Så det er ikke rimeligt, at du skal betale udlandstakst, når du ikke er i udlandet, mener Betina Brixtofte, som er fiskehandler i Bøgeskov.

Hverken Telia eller TDC kan fortælle, præcis hvor mange af deres kunder der er berørt af problemet. Men Telia fortæller, at signalforvirringen kan ske ved alle østvendte kyster, hvor der kun er et svagt dansk signal. Ifølge TDC kan fænomenet ikke undgås.

- Det er et problem, som er alle steder, hvor netværk mellem to lande møder hinanden Heldigvis kan man slå det fra på sin telefon, så man er sikker på, at man ikke oplever det. Og det vil jeg anbefale alle kunder at gøre - uanset om det er kunder hos TDC eller nogle af vores konkurrenter i Danmark, siger Jesper Theill Eriksen, som er koncerndirektør i TDC.

På Stevns har TDC-kunderne omvendt en anbefaling til dem

- Jeg synes, de skulle kigge på det, så du kan ringe her fra Stevns, uden at signalet skal ind over Sverige.

- De skulle til at få lavet noget forbindelse herned til gavn og glæde for alle deres kunder, mener Peter Frimann fra Bøgeskov.

Indtil videre er beskeden i Bøgeskov dog fortsat: Velkommen til Sverige.