Mand fra Stevns i hashsag for 80 millioner kroner

En 39-årig mand fra Stevns anklages for at stå bag indsmugling og salg af hash for 80 millioner kroner. En kurér rejste 38 gange ud af Danmark med penge til leverandører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Officielt var en mand på Stevns arbejdsløs, men i virkeligheden havde han hænderne fulde med en stor illegal forretning, hævder Københavns Politi. Han solgte hash for cirka 80 millioner kroner, lyder påstanden i det anklageskrift, som netop er sendt til retten.

Da den 39-årige mand i maj blev anholdt, lød politiets sigtelse på indsmugling af 17 ton hash, hvilket gjorde sagen til den hidtil største i Danmark. Nu har anklagemyndigheden skåret mængden ned til 10 ton hash, men til gengæld er omsætningen forhøjet til de cirka 80 millioner kroner.

Manden nægter sig skyldig, og i begyndelsen af det nye år ventes Københavns Byret at skulle tage stilling til, om der er tilstrækkeligt med beviser for tiltalen. 

Hashen blev smuglet til Danmark i en periode fra begyndelsen af 2007 og frem til mandens anholdelse i maj i år, hævdes det.

Også en tysk kvinde på 46 år er tiltalt. Hun anklages for flittige rejser til Danmark, hvor hun hentede penge, der skulle leveres til den 39-åriges påståede partner i udlandet, den efterlyste Birger de Wett Olsen, som også kaldes "Lucky." Hele 38 rejser blev det til, mener anklagemyndigheden, og i gennemsnit skal hun have haft cirka to millioner kroner med i kufferten. Da hun blev anholdt i toget ved Kolding, havde hun 224.000 euro i bagagen - samt fotokopi af et pas, der tilhører Birger de Wett Olsen.

I sagen tiltales desuden en mand på 42 år. I marts var han i Spanien for at tage sig af de praktiske detaljer for Birger de Wett Olsen og den 39-årige, da der skulle smugles cirka 900 kilo hash fra Spanien, hævdes det.

Hvis den 39-årige bliver dømt, risikerer han at blive gråhåret i fængslet, idet kravet er en straf på mere end 10 år. Desuden står han til at miste en speedbåd af mærket Chaparal, en motorcykel, og en Mercedes Benz ML 270 CDI. Anklagemyndigheden mener, at manden tjente cirka 10 millioner kroner på hashen, som skal være blevet solgt videre i København og til flere aftagere i Jylland.

I flere år har politiet i øvrigt holdt udkig efter den førnævnte Birger de Wett Olsen. Han mistænkes for at have spillet en rolle som modtager, da en gruppe mænd med skibet "Atlantic Privateer" for fem år siden sejlede 13 ton hash til Orø i Isefjord. Ved den lejlighed overtog han tre ton, mener Københavns Politi.