¨

Køge-borgmester vil drøfte omfartsvej

Foto: TV ØST

Nu tager Køges borgmester omfartsvejen på Stevns op til fornyet politisk debat på et kommende møde i kommunens økonomiudvalg.

Her vil det i følge Marie Stærke (S) blive afklaret, om der er politisk vilje til at genoptage arbejdet med Rambøll-rapporten, der beskriver de forskellige, mulige linjeføringer af en omfartsvej syd for Køge. Det skriver DAGBLADET Køge.

Rapporten er fra 2009, og den blev efter kort debat og udpræget uenighed mellem Køge og Stevns kommuner sendt i mølposen. Stevns ønsker en omfartsvej anlagt mellem Køge og Herfølge byer, men den nordlige linjeføring får en blank afvisning af politikerne i Køge.

- Vi er alle enige om, at det her er et problem, og vi tager en uformel drøftelse i økonomiudvalget, hvor vi vurderer, om rapporten skal genoptages, så byrådet i Køge får mulighed for at tage stilling til en linjeføring, siger Marie Stærke til avisen.

Hun understreger, at en omfartsvej anlagt nord om Herfølge stadig ikke er en mulighed.

Men hun erkender, at Rambøll-rapporten på baggrund af uenigheden mellem de to kommuner blev lagt væk, uden at politikerne i Køge pegede på en alternativ linieføring.

- Vi har ikke taget stilling til, hvilken linjeføring, der skal arbejdes på, og det er det, vi vil vil drøfte, om vi skal gøre, siger Marie Stærke til DAGBLADET Køge.

Marie Stærke ønsker ikke på nuværende tidspunkt at pege på en mulig linjeføring, men hun slår dog fast, at kommunerne næppe får lov til at røre ved Vallø Stifts arealer og skove, når vejen skal anlægges.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App