Gratis turistbus ved Stevns Klint er på banen igen

Fra lørdag kører Klintebussen igen langs Stevns Klint, ligesom den plejer i juli og august til glæde for lokale og turister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klintebussen, der er fast bestanddel af sommersæsonen på Stevns, kører nu igen i pendulfart mellem Rødvig og Bøgeskov Havn. Helt gratis.

- Jeg er flittig bruger. Jeg har brugt den i et par år. Jeg kan godt lide at gå ture, men nogle gange er der lidt for langt at gå fra Rødvig til Bøgeskov og retur, siger Anne Chatillon, der er sommerhusejer i Rødvig.

Hele sommeren kører Klintebussen rundt på Stevns. Undervejs passerer Klintebussen mange af Stevns Kommunes seværdigheder, herunder UNESCO Verdensarven Stevns Klint.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Man kan lige komme rundt på Stevns, og chaufføren kender oftest en del til historien om Stevns. Man lærer virkelig noget om området, og det er en pragtfuld natur, siger Anne Chatillon.

Anne Chatillon, der selv ejer et sommerhus i Rødvig, er flittig bruger af Klintebussen og nyder den pragtfulde natur undevejs.
Anne Chatillon, der selv ejer et sommerhus i Rødvig, er flittig bruger af Klintebussen og nyder den pragtfulde natur undevejs. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

I Boesdal Kalkbrud står der nu et næsten færdigt besøgscenter for Stevns Klint Verdensarv. Besøgscentret åbner i uge 41, og bliver et arkitektonisk vartegn for Stevns og portalen til hele verdensarvsdestinationen.

- Jeg håber meget, at de, som besøger Stevns til sommer, får lyst til at kigge forbi igen til efteråret, når besøgscentret er åbent. Bygningen i sig selv er er besøg værd på grund af den smukke arkitektur og placeringen, hvor den i bogstaveligste forstand er gravet ned i klinten. Og så kan man godt glæde sig til at se fortællingen om Stevns Klint foldet ud på smukkeste vis i udstillingen, siger borgmester Henning Urban Dam Nielsen i en pressemeddelelse.

Vink og stop

Udover de faste stop på ruten har man mulighed for at lave et såkaldt ’vinkestop’, hvilket betyder, at chaufføren standser, når man vinker til bussen. Desuden fortæller chaufføren om de seværdigheder, som bussen passerer undervejs.

- Jeg har været med siden starten i 2014. Jeg synes, det er en herlig måde at komme rundt på Stevns på, og man møder en masse glade mennesker - både de lokale, men også alle de turister, vi kører med, siger Jacob Børgesen.

- Det er sjovt at komme i snak med alle de turister, der kommer på besøg her på Stevns.

Chauffør Jacob Børgesen har været med, siden Klintebussens spæde begyndelse i 2014 og har kørt med lokale borgere og turister lige siden.
Chauffør Jacob Børgesen har været med, siden Klintebussens spæde begyndelse i 2014 og har kørt med lokale borgere og turister lige siden. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Man er velkommen til at tage din cykel, barnevogn eller kørestol med i bussen. Hunde må også gerne komme med, så længe de ikke er til gene for de øvrige passagerer. Bussen kan medtage op til 19 personer.

Bussen kører i perioden 25. juni - 28. august 2022.