Forstander fra Magnoliegården får betinget fængsel for vold mod børn

Vold mod 2 anbragte, omsorgssvigtede børn på Magnoliegården i Hårlev, Stevns, giver 40 dages betinget fængsel til forstander på Magnoliegården

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forstanderen på behandlingshjemmet Magnoliegården er torsdag idømt 40 dages betinget fængsel ved Østre Landsret for vold mod 2 anbragte børn.

Dermed stadfæster landsretten dommen fra Retten i Roskilde, som også idømte forstanderen en betinget fængselsstraf.

Magnoliegården er et hjem for groft omsorgssvigtede børn i Stevns Kommune, og det er to tidligere ansatte, der anmeldte forstanderen til politiet for to voldelige episoder, som fandt sted i 2011.

Ifølge anklagen har forstanderen slået og skubbet et barn på Magnoliegården i det første tilfælde. I det andet tilfælde har forstanderen trukket et andet barn fra et værelse ud i et opholdsrum, hvor barnet blev løftet op og fik dunket hovedet mod en væg.

Forstanderen har hele tiden nægtet sig skyldig, og han valgte at anke byrettens dom på stedet. Hvilket dog ikke ændrede dommen med torsdagens afgørelse i landsretten.

Forstanderen mener, at hans handlinger ligger inden for, hvad der kan opfattes som tilladt magtanvendelse over for de anbragte børn, oplyste sagens anklager i byretten, Jens Olsen.

Da forstanderen i første omgang kom i søgelyset, førte anmeldelsen fra de to tidligere ansatte til, at kommunen iværksatte undersøgelser med uanmeldte besøg og et tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet, men uden at der var anledning til bemærkninger.

I alt har der været indkaldt 14 vidner til at kaste lys over sagen i byretten.

/ritzau/