Forhøjet indhold af mikroorganismer i vandet - Rødvig Vandværk anbefaler kogning af drikkevand

Modtager man vand fra Rødvig Vandværk anbefales det, at man koger sit drikkevand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er et forhøjet antal mikroorganismer i vandet fra Rødvig Vandværk.

Det oplyser vandværket på deres hjemmeside.

På grund af en forhøjelse af de såkaldte kimtal i vandet, når det er 22 grader varmt, anbefaler vandværket og Stevns Kommune, at vandet ikke drikkes uden at være kogt.

Heller ikke grøntsager, der skal spises råt, bør skylles med vand fra vandværket, hvis det ikke er kogt forinden. Det skriver vandværket i deres kogeanbefaling. 

Kilden til forureningen er muligvis fundet

Kogeanbefalingen blev sendt ud mandag eftermiddag, og på vandværket er man ved at finde ud af, hvorfor antallet af mikroorganismer i vandet er forhøjet.

- Vi tror, vi ved, hvad der er kilde til forureningen, siger Anders Larsen, der er formand for bestyrelsen i på Rødvig Vandværk.

Han kan endnu ikke sige, hvor lang tid der går, inden det ikke længere anbefales at koge vandet fra vandværket i Rødvig.

- Men der bliver taget nye prøver af vandet i morgen, siger han.

Vandværkets kogeanbefaling:

Der vil blive informeret på Stevns Kommunes hjemmeside og på Rødvig Vandværks hjemmeside, hvad der videre sker i sagen.

Det vil også stå på hjemmesiderne den dag, hvor kogeanbefalingen ophæves.