Forening fra Stevns modtager Finn Nørgaard-pris

På årsdagen for terrorangrebet i København uddeles legater stiftet i den dræbte filminstruktør Finn Nørgaards navn. I år går en af priserne til en forening fra Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag er det fem år siden, at et terrorangreb fandt sted i København. To blev dræbt her i blandt filminstruktøren Finn Nørgaard. Et legat i hans navn blev i dag uddelt til en forening fra Stevns.

quote Modtageren af prisen er en ildsjæl som kæmper for børn og unge i udsatte positioner.

Finn Nørgaard-foreningen

Det er foreningen Inside Out, som fik tildelt et arbejdslegat på 30.000 kroner af Finn Nørgaard-foreningen.

Prisen blev modtaget af Camilla Johnson på vegne af Inside Out.

Camilla Johnson stiftede foreningen for at hjælpe unge med at bryde ud af negativ social kontrol i religiøse fællesskaber.

Hun selv har prøvet at bryde ud af en kristen sekt.

- Jeg oplevede en barndom, som var at leve i en form for parallelsamfund. Der var mange ting jeg ikke måtte deltage i. For eksempel i skolens religionsundervisning, seksualundervisning, siger Camilla Johnson og tilføjer:

- Det var et ensomt barneliv og et barneliv i angst og frygt.

Hjælper unge til et nyt liv

Camilla Johnson brød ud som 32-årig efter hun som ung havde været medlem af den kristne sekt Faderhuset gennem syv år.

I dag hjælper hun unge, der står i samme situation, som hun selv var i.

- Det er mennesker, der har oplevet psykisk vold og negativ social kontrol i en invaliderende grad, og som har svært ved at få et liv til at hænge sammen ude på den anden side, siger Camilla Johnson.

Inside Out er også til pårørende, der har mistet deres pårørende til en sekt, da et farvel til en sekt ofte også er et farvel til mange, der har været ens nære pårørende.

Ildsjæl som kæmper for børn og unge

Hvert år på årsdagen for Finn Nørgaards død afholder foreningen en konference på Christiansborg. Her støtter foreningen værdige projekter, som gør en forskel for børn og unge, skriver foreningen om prisen.

- Prisen går hvert år til et individ, som gør et særligt vigtigt arbejde. Modtageren af prisen er en ildsjæl som kæmper for børn og unge i udsatte positioner.

Foreningens vigtigste pris har navn efter Finn Nørgaard i hans minde. Hvert år uddeler foreningen et eller flere arbejdslegater. Legaterne går til værdige initiativer, som kan drage særlig nytte af økonomisk støtte.


Nyhedsoverblik