¨

Flere lejer sommerhuset ud

Foto: TV ØST

Nye skatteregler har på kort tid fået langt flere til at udleje sommerhuset. Fradraget for udlejning er sat op og de mange ekstra sommerhuse betyder ny aktivitet i en lang række udkantsområder.

I år vil 1000 flere sommerhuse sættes til udlejning på landsplan og udviklingen er allerede nu til at se her på Sjælland.

Det er et nyt skattefrit bundfradrag på 20.000 kroner, der gør det billigere at udleje sit sommerhus gennem et udlejningsbureau. En ændring der trådte i kraft fra årsskiftet, men allerede kan mærkes i sommerhusområderne nu.

- Der er kommet ekstra huse ind, det kan vi klart mærke, fortæller Lone Dalthur, der er Turistchef i Rødvig på Stevns

Vurderingen bygger på indberetninger fra medlemmer fra Feriehusudlejernes Brancheforening. Foreningen står for op imod 90 procent at de omkring 35.000 sommerhuse, der udlejes i Danmark.

Og der er penge i udlejningerne og overnatningerne, ikke kun for bureauerne og sommerhuserjerne. Beregninger fra Turistorganisationen VisitDenmark viser at hvert sommerhus der sættes til udlejning skaber omsætning for 250.000 kr årligt i lokalområdet.

- Udviklingen er ekstrem vigtig for et område som vores. Jo flere gæster der kommer til området, jo flere penge bliver der lagt i butikkerne og restauranterne, det er helt klart en stor betydning, siger Lone Dalthur.

Og der ifølge Udlejningsbureauerne også behov for de mange feriehuse, faktisk efterspørger de endnu flere

- Mere vil have mere, og vil meget gerne have endnu flere huse, det kan sagtens lejes ud, siger Lone Dalthur.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App