Flere hundrede år gamle kirkenøgler stjålet

En ukendt gerningsmand har søndag til mandag brudt ind i et skur ved Stevns Klint og stjålet 2 gamle kirkenøgler fra Højerup Gamle kirke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 gamle kirkenøgler er blevet stjålet fra parkeringspladsen ved Højerup Gamle Kirke ved Stevns Klint. Mellem søndag klokken 20 og mandag morgen klokken 7 har en ukendt gerningsmand brudt ind i et skur på parkeringspladsen og snuppet flere hundrede år gamle nøgler fra en hylde.

Udover nøglerne har tyven stjålet nøglen til betalingsautomaten og bagefter åbnet automaten og stjålet møntskuffen med kontanter.

Tæt på skuret og parkeringspladsen ligger Højerup Gamle Kirke, og de 2 gamle nøgler kan stamme derfra.

- Vi har været udsat for flere indbrud den senere tid, og det har fået os til at skærpe sikkerheden. Der vil blive opsat videoovervågning ved p-pladsen og ved traktørstedet ved kirken, fortæller daglig tilsynsførende Bo Henriksen, der også er bestyrelsesmedlem i Selskabet Højeruplund.

Han oplyser, at de gamle kirkenøgler er svære at tidsfæste, men slår fast at de er mindst 100 år gamle, men også kan være flere hundrede år gamle. Nøglerne stammer fra de gamle kirkedøre, som man brugte tilbage i 1400-tallet, men disse er formentlige kopier af de oprindelige.

- Nøglerne har ingen værdi for de som har stjålet dem, men vi er rigtigt kede af, at de er forsvundet, lyder det fra Bo Henriksen.