¨

Et år som ny borgmester: - Det har været hårdt arbejde fra starten

Borgmester Anette Mortensen fra Venstre har nu været borgmester i et år. Hun er en af fem nye borgmestre i vores region, der blev valgt ved kommunalvalget i 2017. Foto: Kevin Rasmussen - TV ØST

Efter kommunalvalget i 2017 fik vores landsdel fem nye borgmestre. Nu har de siddet omkring et år på posten, og det er tid til at gøre status.

- Det er et fantastisk job at være borgmester.

- Men det har også været hårdt arbejde i starten, hvor man skal vænne sig til at gå fra at være Anette Mortensen, og lige pludselig er man borgmester. 

Sådan siger Venstres borgmester på Stevns efter et år på posten. 

Anette Mortensen er egentlig uddannet ergoterapeut og mor til to.

Vi er heldigvis en bred forankret flertalsgruppe, og vi samarbejder rigtig godt

Anette Mortensen (V), borgmester, Stevns Kommune

Men de roller har altså forandret sig.

En kaotisk periode

I 2013 blev hun valgt til byrådet i Stevns Kommune. Fire år senere blev hun så først valgt som spidskandidat for Venstre til kommunalvalget efter en kaotisk periode med uenigheder i partiet.

Senere blev hun så valgt som borgmester efter fire år i byrådet, hvor partierne også har været på kant med hinanden - især om fremtiden for Stevns Klint. 

Er du lykkes med at skabe ro i Stevns Kommune?

- Ja, det synes jeg. Vi er heldigvis en bred forankret flertalsgruppe, og vi samarbejder rigtig godt, svarer Anette Mortensen. 

Beredskabsplaner landede på skrivebordet

I sin første periode som politisk spydspids har den 40-årige kvinde arbejdet med sager som det nye besøgscenter for Stevns Klint, stigende bus- og togpriser i lokalområdet, ligesom der har været usikkerhed om fremtiden for brandstationen i Hårlev.

Nu er Østsjællands Beredskab i opløsning, men den lokale station overlever.

- Det var en sag, der landede på mit bord fra dag et. Og den har faktisk fået lov til at fylde det meste af året. Så det er klart, at den har fået noget fokus, fortæller borgmesteren. 

De øvrige nye borgmestre, der blev valgt i 2017, var Mikael Smed (S) i Vordingborg, Ole Vive (V) i Faxe, John Dyrby Paulsen (S) i Slagelse og Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App