Epilepsi-dom kan sikre job for chauffør

3F har sammen med Peter Læssøe Jensen fra Klippinge fået medhold i, at sagsbehandlingen i sager om chauffører med epilepsi er forkert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 2012 har det stort set været umuligt for chauffører at få fornyet deres erhvervskørekort, hvis de får medicin for epilepsi.

Men den praksis gør en principiel dom fra Københavns Byret op med, og det kan redde kørekortet og jobbet. I hvert fald i en konkret sag, der er rejst af 3F Transport på vegne af en 44-årig chauffør med epilepsi mod Justitsministeriet, skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Flere lastbilchauffører bliver ramt af kørekortregler

Dommen afviser myndighedernes sagsbehandling efter nye regler, der blev indført i 2012.

Ingen individuel vurdering

Kjeld H. Jensen, miljøkonsulent i 3F Transport, peger på, at der har været tale om skrivebordsregler, der gør folk farlige i trafikken på dato og klokkeslæt - uden individuel vurdering:

- Chauffører bliver erklæret trafikfarlige i takt med, at de skal have fornyet deres kørekort. Det har intet med trafiksikkerhed at gøre. Det er forkert sagsbehandling, og det har vi nu fået medhold i, siger Kjeld H. Jensen.

Læs også: Lastbilchauffør trækker Justitsministeriet i retten

2 anfald som barn

3F rejste sag mod Justitsministeriet på vegne af Peter Læssøe Jensen fra Klippinge, der er chauffør og har epilepsi. Han er 44 år og får medicin. Men har - på grund af medicinen - ikke haft et epileptisk anfald, siden han som barn havde 2 anfald. Et som 6-årig og et som 12-årig.

Det vides endnu ikke om Justitsministeriet vil anke dommen.