¨

Drabstiltalt: 34-årig dræbte Anders i jalousi

Foto: TV ØST

Den ene drabstiltalte i Stevns-sag beskylder sin medtiltalte for at dræbe Anders Mark Hansen i jalousi. Drabet skete i Fællesskoven på Stevns i marts 2012

Jalousi er årsagen til at den 22-årige Anders Mark Hansen skulle dø. Det har den ene drabstiltalte tidligere fortalt politiet.

Tiltalt: Jalousi førte til drab

Sms'er fra Anders Mark Hansen til den ene drabstiltaltes kæreste fik ham til at tæske Anders Mark Hansen til døde i Fællesskoven på Stevns den 2. marts sidste år.

Det har den 28-årige RE, der også er tiltalt for drabet, forklaret ved en afhøring til politiet. Forklaringen blev mandag læst op af senioranklager Bente Schnack på den første dag i drabssagen ved Retten i Roskilde.

RE havde fået at vide af bekendte, at den 34-årige TT "havde problemer med en gut, som sendte sms'er til T's kæreste", lyder det ifølge afhøringsrapporten.

Møde mellem tiltalt og offer

RE's forsvarer går efter at få sin klient frifundet.

- Min klient forklarer, at han fungerede som chauffør. Han vidste ikke, hvad der skulle foregå, og blev først på et sent tidspunkt klar over, at der kunne være tale om en voldshandling, forklarer forsvarer Merethe Stagetorn.

Ifølge RE's forklaring kørte han TT ud til et møde med offeret, hvor TT pludselig slog Anders Mark Hansen to gange på benet med et baseballbat.

Overfaldet skete et stykke fra RE's bil, og han kunne se meget lidt. Han kunne dog høre, at Anders sagde undskyld hele tiden.

"Fik to spark i siden"

Senere blev "Anders sat ind mod et træ med ryggen ud af. TT pegede med noget sort og guld mod Anders, og han fik to til tre spark i siden", har RE forklaret til politiet.

Den drabstiltalte RE græd ifølge ham selv, da TT kom tilbage og sagde, at det ville tage 15-20 minutter mere.

Da TT var færdig med den 22-årige mekaniker, kom han tilbage til RE. På spørgsmålet, om TT havde dræbt Anders Mark Hansen, svarede han ifølge RE, at Anders "ikke kom til at gå derfra".

- Og når det kommer i nyhederne, så skal du (RE, red.) ikke reagere på noget, har TT angiveligt sagt efter drabet.

Forsvarer afviser

TT's forsvarer hævder dog, at hans klient ikke var fysisk i stand til at slå den 22-årige mekaniker ihjel med slag, spark og kvælning, da han har kroniske rygsmerter og bruger krykker.

- Min klient var ganske enkelt ikke i stand til at udføre de gerninger, som anklagemyndigheden påstår, siger forsvareren Kim Holst, der derfor også går efter at få sin klient frifundet.

Liget af Anders Mark Hansen blev fundet bagbundet med strips på en skovvej i Fællesskoven nær Rødvig på Stevns den 3. marts.

Liget havde en livrem om halsen, og den anden ende af livremmen var bundet fast til anhængertrækket på offerets egen bil.

Der er afsat otte retsdage til sagen, og der forventes dom den 4. februar.

02:12 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App