Brug for politisk ro: Flertal på Stevns underskriver politikpapir

Politikpapiret skal sikre, at flertalspartierne ved, hvor de har hinanden frem mod kommunalvalget i november.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været politisk stormvejr i Stevns Kommune i lang tid, og det er senest endt med, at borgmester Morgens Haugaard har meldt sig ud af Venstre og er blevet løsgænger efter intern splid i partiet.

Spliden i Venstre fik også i oktober Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen til at danne et nyt flertal i kommunalbestyrelsen – og det flertal har nu fået papir på hinanden.

Flertallet har nemlig underskrevet et politikpapir, der skal sikre politisk arbejdsro frem mod kommunalvalget i november.

Det skriver Sjællandske.

Bedre normeringer i daginstitutionerne

Politikpapiret skal sikre, at flertallet ved, hvor de har hinanden i forhold til fokusområderne i næste års budget.

- I de foregående tre år har der hersket uklarhed om budgetprocessen. Vi vil derfor styrke den politiske styring af Stevns Kommune ved at indføre en ny budgetproces, hvor vi ønsker at have det overordnede budgetudkast klar inden sommerferien, står der blandt i aftalen ifølge Sjællandske.

Det nye flertal vil blandt andet søge mod bedre normeringer og mere uddannet personale i daginstitutionerne og arbejde for at etablere direkte adgang til motorvejsnettet.

Politikpapiret udløber med udgangen af 2017, hvor der har været kommunalvalg og dermed er tiltrådt en ny kommunalbestyrelse.