Brandårsag på plastfabrik kan tage uger at afklare

Det kan tage lang tid, før brandteknikerne kan slå fast, hvad der var årsagen til, at plastfabrikken Expladan forleden brændte, hvis det overhovedet er muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om brandteknikere allerede besøgte plastfabrikken Expladan i Hårlev mandag, kan der gå flere uger, før årsagen til den voldsomme brand kan klarlægges.

- De folk, der var derude i går (mandag red.), brugte tiden på at danne sig et overblik over stedet og se på, hvor mange der skal ud at kigge på stedet, før brandårsagen kan findes. Ifølge efterforskningslederen bliver det en langvarig affære, og det betyder formentligt, at der kan gå 14 dage, før det er muligt at sige noget om, hvorfor der opstod brand, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Ikke sikkert at årsagen findes

Natten til søndag gik der ild i en produktionshal på fabrikken, der laver plastik om til granulat. Meldingen var et døgns tid efter branden, at både politi og brandvæsen mente, at ilden var opstået i en produktionsmaskine, men det er endnu usikkert, hvad der præcist gik galt, og Martin Bjerregaard fortæller, at det ikke er 100 procent sikkert, at brandårsagen bliver fundet.

- Det kommer an på, hvor udbrændte og smeltede tingene er, siger han.