¨

Band i Grand Prix-finale

Foto: TV ØST

A Friend in London med Tim Schou fra Stevns i front er videre til den store finale i det internationale Melodi Grand Prix.

Danmarks repræsentant ved det internationale Melodi Grand Prix, A Friend in London, er videre til den store finale på lørdag i tyske Düsseldorf.

Bandet sikrede sig finalepladsen efter en flot og sikker optræden med deres ørehænger "New Tomorrow" til semifinalen, der ligeledes fandt sted i Düsseldorf.

Under nummeret løb bandets forsanger, Tim Schou, helt ud for enden af scenens lange snoede catwalk, hvor han hoppende indbød publikum til at synge med.

En af dem, der skrålede igennem var formanden for den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Jacob Holm Laursen, der efter stemningen i salen at dømme fik flashback til Grand Prix'et i år 2000, hvor Brødrene Olsen sikrede Danmark sejren.

- Jeg er helt oppe og køre over, at det gik så godt med at løbe ud på catwalken. Der kom salen rigtig med. Det var nærmest et "fly-on-the-wings-of-love-moment", siger han og refererer til vindersangen fra år 2000.

- Jeg tror, at Danmark fik det største bifald i aften. Til sidst overgav svenskerne sig også og rejste sig under det sidste omkvæd, tilføjer han.

Det danske vindernummer er med sin fængende og glade melodi blevet nynnet overalt i byen den seneste uge, og flere bookmakere har endda spået de danske drenge til at løbe af med sejren i sidste ende.

Danmarks nordiske naboer Sverige gik også videre til finalen med deres energifyldte bidrag "Popular" sunget af den kun 20-årige Eric Saade.

Således er næsten hele norden at finde på listen over de 25 sange, der skal konkurrere i finalen på lørdag. Kun Norge er ikke repræsenteret. De måtte til stor overraskelse for mange vinke farvel til Grand Prix'et efter tirsdagens semifinale.

I alt går 20 lande videre fra semifinalerne, og fem store nationer går direkte i finalen. Ni fra hver af de to semifinaler er bestemt af en jury samt seerstemmer, og et land fra hver semifinale går videre på et wildcard, der udelukkende er jury-bestemt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App