¨

Asylansøgere sultestrejker

Foto: TV ØST

18 asylansøgere fra Syrien sultestrejker på anden uge på asylcenter på Stevns

18 mandlige asylansøgere fra Syrien - alle kurdere - indledte i morges anden uge af en sultestrejke på Dansk Røde Kors' asylcenter på Mandehoved.

De frygter at blive udvist og hjemsendt til Syrien og kræver, at de danske myndigheder giver dem opholdstilladelse, så længe landets præsident Bashar al-Assad er ved magten.

- I Syrien dør vi hurtigt - her dør vi lidt efter lidt. Vi håber at komme til at leve et normalt liv uden for centeret. Det her er ikke et sted for mennesker, siger gruppens talsmand Wasim Darwish til TV2 Øst.

Mændene er mellem 20 og 50 år og flere af dem har fået afslag på deres anmodning om asyl i Danmark. De har valgt at opholde sig uden for centeret i et telt, og det eneste, de indtager er vand og te.

Leder på Røde Kors' Center Sigerslev, Helle Jørgensen, bekræfter, at én af de sultestrejkende har været på Køge Sygehus i weekenden. Hun understreger, at Røde Kors ikke kan forhindre mændene i at sulte sig selv.

- Vi holder øje med beboerne og deres sundhedsmæssige tilstand, men om mændene ønsker at demonstre eller ej; det er jo deres frie valg her i Danmark, siger hun.

02:48 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App